Kampeerautoreizen.nl » Albanië » Belgische Ardennen
Albanië
Rondreis Albanië
Bestellen    Terug naar Albanië

Albanië

Albanië staat bekend om zijn armoede, maar ook om de gastvrijheid van de bevolking. Als het gaat over natuur komt u niets tekort in Albanië. Er zijn mooie wateren, grote stranden en wit bedekte bergtoppen. Men kan in Albanië zowel winter- als zomersporten beoefenen. Denk daarbij aan bergbeklimmen, vissen of skiën. Albanië kent ook veel oude stadjes en een scala aan musea. Albanië is de laatste jaren een steeds populairder wordende vakantie bestemming.

De grootse bezienswaardigheden van Albanië vindt je terug op de werelderfgoedlijst van de Unesco Dit zijn namelijk de museumsteden Gjirokastër en Berat. De stad Berat staat ook wel bekend als de stad van de duizend vensters. In Albanië liggen er enkele belangrijke archeologische vindplaatsen. De archeologische sites van Apollonia, Byllis, Butrint en Konispol stammen allemaal uit de Griekse oudheid.

De kust van Albanië is een steeds populairder wordende vakantie bestemming vooral de stranden van de plaatsen Durrës en Golem zijn erg in trek. De andere stranden van Albanië zijn zeker net zo mooi maar nog onontdekt door de meeste toeristen. In de hoofdstad Tirana zijn er meerdere musea te vinden zoals het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgalerij en de Tentoonstelling van de Volkscultuur. Ook het Opera gebouw van Tirana het Palace of Culture is zeker de moeite waard. In de havenstad DurrĂ«s staat het archeologisch museum. De binnenlanden van Albanië en dan met name het hoger gelegen gebergte is een steeds populairder wordende wintersport bestemming. De voorzieningen zijn hier op veel plaatsen nog minimaal maar hier komt langzamerhand verandering in.
Begin- en eindpunt van de rondreis Shkodër



Afstand; Utrecht- Shkodër = 2100 km.

Afstand rondreis = 1650 km.


















Design by: Alcapalis Webdesign