Kampeerautoreizen.nl » Denemarken» Reis 1
Denemarken
Reis 1 -
Funen en Seeland
Bestellen    Terug naar Denemarken

Kopenhagen (Deens: København) is de hoofdstad van Denemarken. De naam gaat terug op Købmandshavn, dat "Koopmanshaven" betekent. De benaming Kopenhagen is echter slechts een naam. Het is geen havenstad meer en ook de industrie is er niet meer. Het is de dienstverlenende sector die er de dienst uitmaakt. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) met uitzicht over de Sont (Øresund) naar de Zweedse stad Malmö in Skåne. In 2004 telde Kopenhagen 502.204 inwoners en was het de grootste stad van Denemarken. Kopenhagen is verder de centrale stad in het Grootkopenhaagse gebied (Storkøbenhavn), dat ca. 1,4 miljoen inwoners telt, ofwel ruim een kwart van de bevolking van Denemarken. In het Latijn is de naam van de stad Hafnia, een naam die in 1923 ook aan het scheikundig element hafnium werd verbonden.

Funen
De natuur en de steden en dorpen van Funen zijn van topniveau. De vele natuurlijke omheiningen verbinden bossen en velden tot een schilderachtig geheel en idyllische plaatsen, met dorpsvijvers, strogedekte vakwerkhuizen, stokrozen en oude boomgaarden, kom je nog overal tegen. Het Funense landschap is ook nog een schatkamer van goedbewaarde historische overblijfselen.

Noord-Seeland
De vele kastelen en bossen zijn karakteristiek voor Noord-Seeland. Niet verwonderlijk dat het gebied ten noorden van Kopenhagen altijd het favoriete recreatiegebied van de koningen is geweest. De 60 kilometer lange kust langs het Kattegat van Hundested naar Helsingør bezit niet alleen enkele van Seelands beste stranden, maar heeft ook een bijzonder fraai heuvelachtig landschap, met steile hellingen, winterharde aanplant en bosomzoomde stranden.

West-Seeland en Møn
Deze regio bezit een van de mooiste en imposantste landschappen van Denemarken. Zoals Odsherred en de Isefjord, met veel kleine fjorden, vreedzame haventjes en eilandjes – om maar een paar voorbeelden te noemen. Møns Klint met zijn witte krijtrotsen is waarschijnlijk Denemarkens grootste natuurlijke bezienswaardigheid. In deze regio zijn overal stranden in de superklasse te vinden: langs de Grote Belt, de Sejrø-bocht en al die andere kleine onberoerde plekjes overal elders langs de kustlijn.

Zuid-Seeland, Lolland en Falster
Dit deel van Denemarken is een van de mooiste en vreedzaamste van ’s werelds oudste koninkrijk. Daarbij komen dan nog de vele prachtige kastelen en landgoederen, op Lolland o.a. Ålholm Slot (met Denemarkens grootste automobielmuseum) en Knuthenborg (Noord-Europa’s grootste dierenpark).
Afstand rondreis 1200 km


Begin- en eindpunt rondreis = Flensburg (Duitsland).  Afstand Utrecht-Flensburg = 560 km. 

Afstand rondreis =  1200 km.

Design by: Alcapalis Webdesign