Kampeerautoreizen.nl » Denemarken» Reis 2
Denemarken
Reis 2 - Jutland

Bestellen    Terug naar Denemarken

West-Jutland
Meer dan welk ander gebied in Denemarken is West-Jutland geografisch gezien gevormd door zijn omgeving: de ruige Noordzee, de wisselende stromingen van de Limfjord, de wijdgestrekte heidevelden van Midden-Jutland en het vlakke marsland in het zuidwesten.
Je hier vindt alles wat je zoekt – of je nu droomt van eindeloze witte zandstranden, van surfen of vliegeren, sportvissen, paardrijden, golfen, duin- of boswandelen, van culturele, artistieke en historische evenementen, of simpelweg van een beetje rondslenteren in gezellige stadjes, het kan hier allemaal!

Oost-Jutland
De belangrijkste stad van Oost-Jutland, Århus, noemt zich ’s werelds kleinste grote stad. De afstand van het drukke centrum naar prachtige bossen en stranden ten noorden en ten zuiden van de stad is dan ook verbluffend kort.
Verspreid over het heuvelachtige, vruchtbare en met fjorden doorsneden Oost-Jutland ligt het afwisselende, bosrijke achterland van Århus, met veel natuurschoon en een reeks schilderachtige provinciestadjes die allemaal hun eigen duidelijke identiteit bezitten. Overal bloeien handel en cultuur in een geslaagde combinatie van oude tradities en nieuwe dynamiek die kenmerkend is voor het moderne Noord-Europa.

Midden- en Noord-Jutland
Deze streek is niet alleen bekend om zijn ongekende natuurrijkdom en zijn grotere aantal zonuren dan de rest van het land. Wat de regio uniek en zeer afwisselend maakt zijn de drie verschillende soorten zeeën die dit interessante deel van Denemarken omspoelen: in het westen en noorden de wilde en schuimende Noordzee met mijlenlange zandstranden en grote duingebieden, in het oosten het milde en veel rustiger Kattegat en meer naar het het zuiden de prachtige, blinkende Limfjord, met een massa idyllische kreken en sonten vol grote en kleinere eilanden, steile klippen en groene bossen.

Zuidoost-Jutland
In Zuidoost ligt een fascinerend stuk Denemarken, met marsland, kanalen en sluizen aan de ene en golvende heuvels met bossen en vriendelijke fjorden aan de andere kant. De bijzondere ligging van het gebied heeft er in de loop der tijden toe geleid dat de grens er met regelmatige tussenpozen is verschoven, dan weer in noordelijke, dan weer in zuidelijke richting. Deze onzekere levensomstandigheden hebben bij de lokale bevolking gezorgd voor soepelheid jegens nieuwe regels en mensen – en dat is tot aan de dag van vandaag te merken in de vorm van een warme en onbevooroordeelde gastvrijheid.

 Begin- en eindpunt rondreis = Flensburg (Duitsland).  Afstand Utrecht-Flensburg  = 560 km. 

Afstand rondreis: 1375 km.

Design by: Alcapalis Webdesign