Kampeerautoreizen.nl » Duitsland» Lüneburgerheide-Mecklenburg-Ückermark-Fläming en Harz
Duitsland
Reis 1 - Lüneburgerheide-Rügen-Mecklenburg-Ückermark-Fläming en Harz
Bestellen    Terug naar Duitsland


Lüneburger Heide

Het Lüneburger Heide gebied ligt ten zuiden van Hamburg tussen de rivier de Elbe en de Aller en ten oosten van Bremen. Lüneburger Heide is een bekend heidegebied van ongeveer 100 vierkante kilometer, begraasd door vaarzen en schapen en gonzend van de bijen in de planten en naaldbossen.

Lüneburger Heide is één van geliefste vakantiebestemmingen in Noord-Duitsland. In de schilderachtige heidedorpen kunt u genieten van de gastvrijheid en van de specialiteiten, in een ontspannen sfeer. U krijgt hier de kans om de wereld eens vanuit een andere ooghoek te bekijken. Vele attracties zoals Lüneburg, Walsrode en de metropool Hamburg garanderen belevenisvolle dagen in deze Romantische Heide. De rust die deze streek uitstraalt zal éénieder in samenhorigheid brengen en u van een heel speciaal gevoel voorzien.

 
Mecklenburgische Seenplatte

Ook dit gebied behoort tot de mooiste natuurgebieden van Duitsland. De "Mecklenburgische Seenplatte" is een gebied met honderden grote en kleine meren, bossen en veel eenzame weggetjes. Het gebied ligt in het Noordoosten van Duitsland en loopt vanaf de Schweriner See tot aan de Tollensee in het oosten. Ook de Plauer see en het Müritz meer liggen in het gebied. In het zuidoosten van het gebied ligt het nationale park Müritz national park.

Het gebied van de Mecklenburgische Seenplatte behoort tot de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Het gebied wordt voornamelijk bezocht vanwege de schitterende natuur en de activiteiten zoals wandelen, fietsen en watersporten die men hier goed kan beoefen.

Ondanks de schitterende natuur is fietsen in dit gebied niet altijd makkelijk is: ten eerste bieden vooral de kleine straten soms een onaangename verrassing: grove kasseien, welke met een beladen fiets bijna stapvoets rijden afdwingen. Ten tweede veranderden de bospaden vaak in iets waar eigenlijk alleen nog de zandkastelen misten, om aan een strand te denken, met fietskarretje en bagage een hele uitdaging. Ondanks dit is het meer dan de moeite waard. U kan hier urenlang fietsen en of wandelen zonder ook maar een mens tegen te komen.
 
Müritz Nationaal park
Het Müritz Nationaal Park heeft een oppervlakte van 318 vierkante kilometer en hoort bij het Mecklenburg laagland district, waar ook het grote Müritz meer toe behoort. Het park strekt zich uit ten oosten bij Müritz tot aan steden als Waren en Neustrelitz. Het hoogste punt van het park is gelegen op 143 meter bij het plaatsje Hirschberg. Het grootste deel van het park (65%) is bos. In het park zijn verder meer dan 100 kleine en grotere meren. Het park is nauwelijks bevolkt en heeft daardoor veel ongerepte natuur, waaronder veel bedreigde diersoorten en unieke planten en bomen die hier uitermate goed aarden.

Ückermark

De Uckermark is een streek in het noordoosten van Duitsland, tegen de Poolse grens. Het grootste gedeelte van de Uckermark ligt in de Landkreis (district) met dezelfde naam in de Duitse deelstaat Brandenburg. Ten oosten van de Uckermark ligt het nationale park 'national park Unteres Odertal'. De oppervlakte van de Landkreis Uckermark is 3058 km². Er wonen slechts ongeveer 145.000 mensen. De hoofdstad is Prenzlau; de grootste plaats is Schwedt/Oder, tegen de Poolse grens. Belangrijke middelen van bestaan zijn toerisme, landbouw en de voedingsmiddelenindustrie.

Ruim de helft van de oppervlakte van de Uckermark is beschermd natuurgebied. Op het grondgebied van de Uckermark ligt een deel van het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin, dat lange tijd populair was als jachtgebied en waar verschillende beschermde diersoorten voorkomen.

Altmark

De Altmark is een uitgestrekt gebied ten noorden van Maagdenburg in de deelstaat Saksen-Anhalt en geldt sinds kort als de streek met het grootste aaneengesloten ruiternet van Europa. Het gebied ligt ten noorden van de stad Wolfsburg (bekend vanwege de Volkswagen fabriek). Wolfsburg ligt precies tussen de steden Hannover in het westen en Berlijn in het oosten.

De Altmark staat bekend vanwege het feit dat het de dunbevolktste regio is van Duitsland en kan sinds het in gebruik nemen van enkele nieuwe routes nu per paard tot in elke uithoek worden bereikt. De Altmark staat bekend om zijn vrijwel onaangetaste natuur en zijn vele romantische plekjes, met stijlvolle Romaanse kerken en goed onderhouden vakwerkhuizen. Plaatsen die beroemd zijn om hun stedenschoon zijn onder meer het Hanzestadje Tangermünde en Salzwedel, ten westen van de Arendsee.

De Harz

De Harz behoort tot de mooiste stukjes natuur van Duitsland. De Harz telt het meest noordelijke Duitse Mittelgebirge, met als hoogste berg de Brocken van 1142 meter. Het Hartzgebergte maakt deel uit van het national park Hochharz. De geweldige natuur van de Harz komt vooral tot uiting tijdens een autorit over de Harzhochstrasse. Niet alleen doorkruist u majestueuze en uitgestrekte dennenbossen maar nodigen talrijke wandelroutes uit uw auto te laten staan en te voet te genieten van de rustgevende natuur en heldere berglucht.

Waar 's zomers wandelaars en natuurliefhebbers aan hun trekken komen, zijn 's winters de sneeuwliefhebbers veruit in de meerderheid. Vooral de wintersportcentra Braunlage, Hohegeiss, Schierke, Hahnenklee, Wildemann en Sankt Andreasberg zijn zeer geliefd. Maar de Harz biedt meer zoals culturele hoogstandjes in Goslar, Ilsenburg of Bad Sachsa, de grootste modelspoorbaan van Duitsland in Lautenthal, de smalspoorbaan naar de hoogste berg van de Harz de 'Brocken'. En dan zijn er nog volop actieve bezigheden zoals waterfietsen, zeilen en surfen op een van de stuwmeren of lekker zwemmen in een van de vele natuurbaden. De Harz, elk jaargetijde anders maar altijd even boeiend en alles puur natuur!

Absoluut sneeuwzeker is het er niet in de winter, maar bij voldoende sneeuwval heeft de vakantieganger toch 500 kilometer langlaufloipen en diverse skihellingen tot zijn beschikking. De Harz trekt 's winters eigentijdse snowboarders en carveskiërs, maar ook mensen die de voorkeur geven aan de alternatieve wintersporten: rodelen, wandelen met sneeuwschoenen en sledehondenrennen.


 
 

 
Begin- en eindpunt rondreis = Hannover.  Afstand Utrecht-Hannover = 360 km.  Afstand rondreis 1750 km.

Design by: Alcapalis Webdesign