Kampeerautoreizen.nl » Duitsland» Odenwald-Thüringerwald en Rhön


Duitsland
Reis 4 - Odenwald-Thüringerwald en Rhön
Bestellen    Terug naar DuitslandOdenwald


Het Odenwald gebied is het bosrijke gebied in het westen van Duitsland, dat ligt tussen de plaatsen Mannheim, Heidelberg en Frankfurt. De hoogste berg van het Odenwald ligt op 628 meter. De populairste stad in het Odenwald is het vakantiedorp Waldbrunn. Het Odenwald leent zich uitstekkend voor te wandelen of om heerlijk in de vrije natuur te rusten. Waldbrunn is niet voor niets een erkend Luftkurort: hier vindt u nog gezonde en zeer zuivere lucht. Tip: de bekende stad Heidelberg met zijn sfeervolle straatjes en slotruïne ligt op nog geen uurtje rijden en is zeker een bezoekje waard.

Thüringerwald

Het Thüringerwald ligt in het hart van Duitsland ten noordoosten van Frankfurt en ten zuidwesten van Leipzig. Deze streek heeft een afwisselend landschap met heuvels, bergen en interessante steden. Door de met sparren begroeide bergen lopen allerlei smalle kronkelwegen. In de schaduwen van de heuvels van het Thüringerwald strekken zich laaggelegen velden uit met vruchtbare grond, namelijk een deel van de productiefste landbouwgrond van Duitsland. Ook liggen in de dalen veel kleine gezellige plaatsen, fraaie kuuroorden en wintersportplaatsjes.


Het Thüringerwald vormt met zijn prachtige uitgestrekt ongerepte natuur een goed plaats voor wandelaars en rust zoekers. Voor een lange wandeling kunt u het beste in Ilmenau stoppen en daarvandaan het met een G gemarkeerde pad naar een jagers- en houtvestershut volgen. In de winter verandert de sneeuw het Thüringer Wald in een sprookjesachtige streek. Heel sneeuwzeker is het niet, maar bij voldoende sneeuwval kunt u hier langlaufen, sneeuwwandelingen maken en zelfs skiën. Het skiën is dan vooral geschikt voor beginners.

Rhön

... noordwesten van Frankfurt en ten zuidwesten van de plaats Koblenz. De Taunus behoort nog tot de deelstaat Hessen terwijl het Rhongebergte verdeeld ligt over de 3 deelstaten: Hessen, Beieren en Thuringen. In de Taunus gaan cultuur en natuur hand in hand ... in de omgeving. In de winter lonkt een uniek sneeuwlandschap met kilometerslange loipen en alpine skimogelijkheden. Het Rhongebergte wordt begrensd door de rivieren de Werra, de Saale, de Sinn en de Fulda en reikt van Hammelburg in het zuiden tot Vacha in het noorden, van Fulda in het westen tot Meiningen in het oosten. De ...... . De oude bisschopsstad ligt schilderachtig, ingebed in het diepe Fuldadal tussen met kerken bekroonde toppen van het 'voor'-Rhongebergte en het Vogelsgebergte. Al 1200 jaar is de stad aan de rand van de Rhon (gebergte) een middelpunt van het religieuze leven in Duitsland. [fulda, hessen, deelstaat, duitsland] Met de H. Bonifatius ...  Begin- en eindpunt rondreis = Worms.  Afstand Utrecht-Worms = 420 km.  Afstand rondreis =1670 km.

Design by: Alcapalis Webdesign