Kampeerautoreizen.nl » Duitsland» Bayerischewald Süd-Bayerische Alpen en Allgäu


Duitsland
Reis 7 - Bayerischewald Süd-Bayerische Alpen en Allgäu
Bestellen    Terug naar DuitslandBeieren

De deelstaat Beieren is het grootste Bundesland van Duitsland en wordt door de bevolking aangeduid als ‘Freistaat Bayern’. Van vrijstaat is echter geenszins sprake. Hoewel een deel van de inwoners graag zou zien dat Beieren binnen de bondsrepubliek een autonome positie zou innemen, heeft de deelstaat zich net als iedere ander Bundesland aan de Duitse grontwet te houden. Regionale wetten kunnen evenwel per deelstaat enigszins verschillend zijn.

Beieren is als vakantiegebied erg in trek bij Duitsers en buitenlanders. Bij Nederlanders is Zuid-Beieren zelfs veruit het populairste vakantiegebied van Duitsland. Maar ook steden als Würzburg, Bamberg en Regensburg zijn erg geliefd, alsmede de plaatsen langs de Romantische Strasse. De hoofdstad München is niet alleen een zakenstad, maar heeft ook de vakantieganger veel te bieden. Een korte stedenreis naar deze fascinerende stad zal u versteld doen staan van de grote verscheidenheid aan architectuur en monumenten. Ook op cultureel gebied blaast deze miljoenenstad een aardig toontje mee. Film- en muziekfestivals en het jaarlijks terugkerende Oktoberfest zijn bijzonder populair. Musea en galeries hebben de mooiste collecties in huis.

Maar Beieren heeft ook minder bekende streken die de moeite van een ontdekking waard zijn. Het ongerepte Beierse Woud in Oost-Beieren is een lust voor wandelaars. Al dwalend door het Fichtel- en Rhöngebirge in Franken, maakt u kennis met een bijzondere flora en fauna. Ten noorden van München strekt zich een groot, bijzonder dunbevolkt gebied uit. Verspreid rondom steden als Landshut en Regensburg liggen kleine boerendorpen en gehuchten waar de tijd heeft stilgestaan. Overal in Beieren zijn de sporen van het verleden te vinden: in de talrijke historische steden, de kloosters, de kastelen, de musea en de archeologische opgravingen.

Op cultureel en landschappelijk gebied heeft Beieren veel afwisseling te bieden. Grillige alpentoppen in het uiterste zuiden, laagland in het midden van Beieren, zachtglooiend akkerland en dichtbebost middelgebergte zorgen voor een enorme variatie aan landschapstypen. Vorsten, geestelijken en de burgerij hebben hun bijdrage aan de bouwkunst geleverd.
 
Allgäu


Het gebied van Allgäu ligt in het zuiden van Duitsland, tegen de grens met oostenrijk, ten oosten van de Bodensee. Het gebied ligt als het ware in een driehoek vanaf de plaats Memmingen: Enerzijds gaat de autobahn 7 naar het zuidoosten en anderzijds de 96, welke loopt in zuidwestelijke richting tot aan de plaats Lindau. Tussen deze wegen ligt het gebied Allgäu. In het uiterste zuiden heeft het gebied van Allgäu een alpien karakter, terwijl het noorden van het gebied van Allgäu zachtglooiend is. Zowel de wandelaars (zomer), natuurliefhebber, skiërs (winter) als de kunstliefhebber komen in het gebied van Allgäu bijzonder goed aan hun trekken.

De hoogste bergen van het gebied van Allgäu zijn gelegen in het zuiden op de grens met Oostenrijk: de Hochgrat (1834 meter), Grünten (1738 m), Nebelhorn (2224), Kanzelwand (2059) en de Widderstein (2553).
Begin- en eindpunt rondreis = Bad Mergentheim.  Afstand Utrecht-Bad Mergentheim = 540 km. 

Afstand rondreis =1400 km.


Design by: Alcapalis Webdesign