Kampeerautoreizen.nl » Engeland» Midden Engeland en Wales
Engeland
Reis 3 Noord- Oost- en West Engeland
Bestellen    Terug Engeland

De regio Noord Engeland wordt gescheiden in oost en west door het Penninisch gebergte. Aan de westzijde wordt het landschap voor een groot deel gevormd door het Lake District en aan de kust vinden we typische kustplaatsjes als Blackpool. Twee steden die u verder waarschijnlijk wel kent van hun voetbal teams zijn Manchester en Liverpool.

Ook aan de westzijde, maar een stukje verder ligt het Isle of Man, een prachtig eiland voor de kust van Engeland. Het eiland is te bereiken via de boot vanaf o.a. Liverpool. Een ogenschijnlijk klein eiland met veel te bieden en dus hoe dan ook de moeite van het bezoeken waard. Met ruwe kliffen en prachtige stranden, heuvels in het binnenland en een schitterende natuur is het de ultieme locatie voor wandel liefhebbers. Verder zijn er ook prehistorische overblijfselen en een fort uit de tijd van de Vikingen te bezoeken.

Aan de oostzijde van het Penninisch gebergte is de grootste stad Newcastle-upon-Tyne, maar wellicht komt Durham u bekender voor. Laatstgenoemde stad is waar volgens reis journalist Bill Brysonde beste kathedraal ter wereld te vinden is, namelijk de Durham Cathedral samen met het Durham Castle. De kathedraal staat al sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aan deze kant Aan de worden de heuvels onderaan het Penninisch gebergte gescheiden door 'Dales', valleien die van oost naar west lopen. Snelstromende rivieren lopen door de Dales en komen uit in de rivier de Humber. Het gebied staat bekend om indrukwekkende watervallen en kalksteen rotsen in de buurt van Malham

Liverpool

Begin- en eindpunt rondreis = Buxton. Afstand tot de boot in Calais = 320 km.

Afstand Dover – Buxton = 400 km.
Afstand rondreis = 1550 km.


Design by: Alcapalis Webdesign