Kampeerautoreizen.nl » Frankrijk » Pyreneeën
Frankrijk
Reis 4 - Pyreneeën
Bestellen    Terug naar Frankrijk

In Mende begint deze prachtige Pyreneeënreis. Via toeristische wegen komt u op de mooiste plekjes in dit schitterende gebied o.a. langs de rivier de Lot. U komt in het mooie gebied de Garonne en natuurlijk in de Haute-Pyrénées met schitterende uitzichtpunten, maar over wegen die goed berijdbaar zijn. U kunt genieten van de prachtige bergdorpjes, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. ook is daarin opgenomen de bedevaartplaats Lourdes. Via de Col de Tourmalet (bekend van de Tour de France) en via de werkelijk schitterende streek Georges du Tarn komt u terug bij uw uitgangspunt.


De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen in deze streek zijn uitermate gevarieerd. Van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne, van de Gascogne tot in de Gorges du Tarn: een diversiteit die alleen maar vergeleken kan worden met de rijkdom van de historische bezienswaardigheden.

Dit brede gebied loopt van de Aveyron tot de Gers en van de Ariège tot achterin de Dordogne. Het noorden is het land van de leistenen daken, van de dikke stenen muren en de met schapen bevolkte kalksteenvlaktes. De roze stad Toulouse hoort hier thuis. De te ontdekken plekken, zoals het Capitole met zijn plein met overdekte galerijen en cafés, restaurants en boekhandels, en de oude wijk van de pastelhandelaren, getuigen van een briljant kunsthistorisch verleden.

Door deze streek van de Romaanse kunst en flamboyant-gotische stijl loopt de voetweg naar Santiago de Compostela.

Conques, Cahors, Albi, Saint-Bertrand de-Comminges. stuk voor stuk ware kunstwerken voor liefhebbers van dit Franse erfgoed.

In deze streek zijn maar liefst 30 van de "Mooiste dorpjes van Frankrijk" gelegen.
             
Begin- en eindpunt rondreis = Mende.  Afstand Utrecht-Mende = 1050 km.  Afstand rondreis =  1590 km.

Design by: Alcapalis Webdesign