Kampeerautoreizen.nl » Griekenland» Reis 1 - Epirus, Sterea Ellada en Peloponessos
Griekenland
Reis 1 - Epirus, Sterea Ellada en Peloponessos

Bestellen    Terug naar griekenland

Epirus In het noordwesten van Griekenland ligt Epirus, een district dat voor het grootste gedeelte bergachtig is. Het grenst in het zuidwesten aan Midden Griekenland, in het noordoosten aan het departement Macedonie, in het noordwesten aan Albanie en in het zuidwesten aan de Ionische Zee en de Amvrakische Golf. Epirus kenmerkt zich door een landklimaat en dit is alleen aan zee milder. In deze noordwestelijk hoek van Griekenland zijn tientallen grotere en kleinere bergen, waaronder het Pindos gebergte. Er zijn wouden, gebieden met een overweldigend rijke vegetatie, lagunes, rivieren, wetlands die een toevluchtsoord vormen voor duizenden vogels, fantastische stranden, onvergetelijke kusten, badend in het zonlicht en weggezonken in het groen.

Sterea Ellada Sterea Ellada ligt in het hart van het vaste land en is een van de meest bergachtige gebieden van Griekenland. Sterea Ellada grenst in het noorden aan Thessalië, en in het westen aan de Ionische zee, in het zuiden aan Attika, in het oosten aan de Egeïsche zee. Het gebied bestaat uit meerdere prefecturen: Voitia, Evia, Evrytania, Fthiotida en Fokida. De hoofdstad is Lamia, dit is tevens de hoofdstad van de prefectuur Fthiotida.

Peloponnesos is een bekende vakantie bestemming in Griekenland. Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het vasteland. De zogenaamde landengte van Korinthe verbindt het schiereiland met het vaste land. Peloponnesos wordt omringd door eilanden. In het oosten de Saronische eilanden en in het westen en zuiden de Ionische eilanden. Peloponnesos heeft een lange geschiedenis, wat jaarlijks vele geïnteresseerde vakantiegangers naar het schiereiland toehaalt.

Het schiereiland Peloponnesos moet niet verward worden met de gelijknamige regio. Het eerste beslaat namelijk het gehele schiereiland, terwijl de regio slechts een deel van het schiereiland beslaat. Het landschap van Peloponnesos bestaat voornamelijk uit bergen, met toppen die soms zelfs meer dan 2000 meter meten. In de valleien zie je met name vele vruchtbare landbouwgrond. In het voorjaar is de streek één grote bloemenzee. De kustlijn bestaat voornamelijk uit kleine en smalle keien stranden in baaien en enkele zandstranden.

Bezoek zeker eens de opgravingen van de Tempel van Zeus, of het oude Olympisch stadion in Olympia, vergeet ook niet de stad Sparta (in vroeger tijden de rivaal van de stad Athene) en het Amfitheater van Epidavros. Ook bij Ithomi zijn enkele belangrijke opgravingen uit de Griekse Oudheid te zien. met name voor liefhebbers van de Griekse geschiedenis en cultuur is een vakantie naar Peloponnesos dan ook een perfect idee!

Begin- en eindpunt rondreis = Ighoumenitsa. Afstand Utrecht-Ighoumenitsa (over de weg) = 2700 km.

Met de boot via Venetië; Afstand Utrecht- Venetië = 1300 km.

Boot naar Ighoumenitsa. Afstand rondreis = 1600 km.