Kampeerautoreizen.nl » Griekenland » Reis 2 - Thessalië, Kalambaka en Macedonië

Griekenland

Reis 2 - Thessalië, Kalambaka en Macedonië

Bestellen    Terug naar griekenland

Thessalië

Thessalie heeft het hoogste percentage vlaktes van alle overige gebieden van Griekenland. Er heerst een landklimaat met strenge winters en warme zomers. De hele laagvlakte wordt omringd door de bergketens van de Pindos, Pilion, Othrys, Ossa en Agrafa. In de Agrafa bergen ontspringt de Pinios die door de Tempi Vallei van Thessalie stroomt en uitmondt in de Egeische zee. Het toeristische centrum ligt in Pilion met prachtige stranden, een echt stoomtreintje en gezellige terrasjes. Bekende badplaatsen met mooie zandstranden zijn Chorto, Milopotamos en Agios Ioannis. Kalambaka ligt op 349 kilometer van Athene en 22 kilometer van Trikala. De achtergrond van de stad zijn grote grijze bijna onbereikbare zanstenen toppen van de Meteora. Vlakbij de stad (en Kastraki) op de grote grijze rotsen vind je een van de wereldwonderen: de METEORA kloosters. Monniken bouwden vanaf de 14e eeuw 24 kloosters. De Meteora kloosters liggen in een vallei op ongeveer 600 meter hoogte.

Halkidiki

Een voor Nederlanders minder bekend, maar daarom niet minder mooi gebied van Griekenland is Halkidiki. Dit mooie schiereiland, ligt in de noordelijke provincie van Macedonië, even ten zuidoosten van Thessaloniki, tweede stad van Griekenland. Op de landkaart van Griekenland valt deze streek gelijk op. Zij wordt namelijk gekenmerkt door 3 smalle landtongen die elk zo'n 50 km. ver in zee reiken. De meest westelijke landtong is Kassandra, gevolgde door Sithonia en daarna Athos.

Macedonië.

Het gebied omvat uitgestrekte vruchtbare vlaktes zoals de vlakte van Thessaloniki, gebieden die rijk zijn aan delfstoffen zoals Chalkidiki, dichtbegroeide bergen met bossen, meren, betoverende watervallen, bossen met sparren, beuken en dennen. Berghellingen waarop ook nu nog zeldzame wilde dieren wonen zoals wolven en beren. Woeste rivieren, grotten, groene velden, vruchtbare vlaktes en dichtbegroeide dalen, steile oevers, mooie stranden, kleinere en grotere vissersdorpen en beroemde archeologische terreinen. De hoofdstad is Thessaloniki met veel Byzantijnse kerken, Romeinse monumenten, drukke straten, parken en pleinen. Ten oosten van Thessaloniki liggen de departementen Serres, Drama en Kavala. Serres, mooi en aantrekkelijk met haar citadel (akropolis), de Byzantijnse wallen en Byzantijnse kerken. Drama, gebouwd temidden van tabaksvelden en Kavala met een modern maar ook oud stadsgedeelte, een schilderachtige haven met vissersbootjes en het Middeleeuwse kasteel.

Begin- en eindpunt rondreis = Ighoumenitsa. Afstand Utrecht-Ighoumenitsa (over de weg) = 2700 km.
Wanneer u de reis in Thessoloniki begint is de afstand 2350 km.
Met de boot via Venetië; Afstand Utrecht- Venetië = 1300 km. Boot naar Ighoumenitsa.
Afstand rondreis = 1750 km.