Kampeerautoreizen.nl » Nederland» Reis 2 - Drente en Overijssel

Nederland
Reis 2 - Drente en Overijssel
Bestellen    Terug naar Nederland

Drente
Het zuidwesten van Drente is één van de meest diverse en waardevolle plattelandsgebieden van Nederland. Eeuwenoude cultuurlandschappen zoals het idyllische Reestdal en de nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold zijn slechts een greep uit de vele unieke gebieden.
De nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold vormen een wereld van glooiende heuvels en prachtige heidevelden waar je ongestoord kunt genieten van al het schoon dat moeder natuur ons te bieden heeft. Wandelend, op de fiets of te paard: alles is mogelijk om in alle rust genieten van de natuur met haar zandverstuivingen, verborgen vennetjes en prachtige bossen.
Het Reestdal is een schitterend en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Overijssel en Drente.
Karakteristieke boerderijen, havezaten en oude dorpjes maken het Reestdal tot een waardevol cultureel erfgoed. De authentieke staat waarin de vele erven en havezaten verkeren, maken dit tot een uniek gebied.
De traditionele esdorpen als Uffelte of Wapse en het 19e eeuwse koloniedorpen Frederiksoord zijn beslist ook een bezoek waard en karakteristiek voor Zuidwest Drente.
Naast al het natuurschoon en de vele pittoreske dorpjes worden Meppel en Hoogeveen aangemerkt als de grootse plaatsen in de regio zuidwest Drente. Beide steden lenen zich uitstekend voor een heerlijk dagje winkelen.

Hondsrug en Hunzevallei
Zacht glooiend landschap, oneindige vergezichten, vlak polderland en een adembenemende stilte. Mooier kun je de oosthoek van Drenthe niet beschrijven. Nergens schildert de natuur met een breder kleurenpalet dan hier. Beige en geel van de zandverstuivingen, bronsgroen voor de bossen en purper voor de bloeiende heide.
Deze schitterende natuur wordt afgewisseld door sfeervolle dorpen met gezellige terrasjes, hotelletjes en gastenkamers. Begeef je je meer ten oosten van de Hondsrug, dan gaat het landschap abrupt over in de Hunzelaagte, het oude stroomgebied van de Hunze. Vanaf de rug en vanaf een langgerekte kronkelige zandrug is dit karakteristieke gebied lang geleden ontgonnen.

Overijssel

Salland;  Variatie, kleinschaligheid en gastvrijheid zijn de troeven van Salland, één van de best bewaarde geheimen van Oost-Nederland. En een fietsparadijs bij uitstek.
400 km bewegwijzerd fietspad voert u langs romantische kastelen, fraaie bomenlanen en monumentale boerderijen.

IJssel; 
Dijken, oude polders en terpboerderijen. Weidse uiterwaarden en prachtige oude Hanzesteden. In de IJsseldelta wisselen natuur en cultuur elkaar voortdurend af.

Noordwest-Overijssel (NWO) beslaat het grondgebied van de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland. In NWO wonen ongeveer 50.000 mensen. Daarmee is het voor Nederlandse begrippen dunbevolkt. Noordwest-Oveirjssel kenmerkt zich door een bijzondere combinatie van natuur en afwisselende (cultuur-) landschappen. Het gebied kent een uitgestrekt laagveenmoeras, dat qua ecologischede kwaliteit en natuurbeleving zeer bijzonder is. Dit moerasgebied is vanwege zijn unieke karakter aangewezen als Nationaal Park Weerribben-Wieden. De bijzonderen natuur en (cultuur)landschappen vormen de basis voor een landelijk unriek recreatief en toeristisch product, met name gericht op water en natuur. De natuur het water en het landschap vormen hiermee een grote economische waarde voor het gebied.
Waterrijk Overijssel; met een fluisterboot het moeraslandschap van de weerribben verkennen, punteren onder de boogbruggetjes van Giethoorn of een otter betrappen in de Wieden; in WaterReijk, voorheen De Kop van Overijssel is de golfslag van het water overal te horen.


Noordoost-Twente
wordt gekenmerkt door een grote mate van afwisseling. Dorpen en landbouwgebieden liggen in kleinschalige landschappen met essen, houtwallen, beekdalen, bossen, natuurgebieden en landgoederen. Noordoost-Twente is vanwege het bijzondere kleinschalige- en groene karakter, dat uniek is binnen Nederland, aangewezen als Nationaal Landschap. Het gebied is zeer aantrekkelijk voor toeristen en heeft de inwoner en bezoeker veel te bieden. Binnen Noordoost-Twente liggen de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser. Waterschap Regge en Dinkel is verantwoordelijk voor de wateropgaven in het gebied.
Slenteren door historische dorpen en stadjes. Genieten van gastronomie met een hoofdletter of op adem komen op het buiten van een vroegere textielbaron. In Twente, het landgoed van Nederland, is het goed leven vanzelfsprekend.

Reisafstand: 690 km

Design by: Alcapalis Webdesign