Kampeerautoreizen.nl » Nederland» Reis 3 - Utrecht en Gelderland

Nederland
Reis 3 - Utrecht en Gelderland
Bestellen    Terug naar Nederland

Utrecht

Utrecht is met een oppervlakte van 1385 km² de kleinste provincie van Nederland. De provincie telt ca. 1.220.324 inwoners (30 november 2009).

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Centraal ligt de hoofdstad Utrecht met forensenplaatsen als Nieuwegein en Houten in het zuiden en Maarssen in het noorden. Ten zuidwesten van dit stedelijk gebied ligt de landelijke Lopikerwaard en ten noordwesten ervan het veenweidegebied rond Vinkeveen en Mijdrecht. De stad Woerden ligt halverwege deze Groene Hart-regio's.

Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen, beide belangrijke recreatiegebieden.

Het oosten van de provincie wordt doorsneden door de Utrechtse Heuvelrug. Langs de zuidflank van deze oude stuwwal liggen lommerrijke plaatsen als Zeist, Driebergen-Rijsenburg en Doorn. De Heuvelrug loopt tot aan Rhenen.

Tussen de Heuvelrug en de Rijn bevindt zich het landelijke Kromme-Rijngebied, dat met zijn fruitteelt aansluit op de Betuwe aan de overkant van de rivier. Het stadje Wijk bij Duurstede is hier het centrum van. Aan de andere kant van de Heuvelrug ligt de Gelderse Vallei met de grote plaats Veenendaal. De noordoosthoek van de provincie wordt in beslag genomen door de stad Amersfoort en het poldergebied van het Eemland. Aan de voormalige Zuiderzee ligt de karakteristieke plaats Bunschoten-Spakenburg.

Gelderland

De provincie Gelderland is qua landoppervlakte de grootste provincie van Nederland. De hoofdstad van de provincie Gelderland is Arnhem. De provincie is te verdelen in drie gedeelten, namelijk de Betuwe, de Veluwe en de Achterhoek. Hoe verschillend deze gebieden ook zijn, ze hebben twee dingen met elkaar gemeen. Ten eerste je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en ten tweede het is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Voor een langere of korte vakantie.

Omdat de provincie Gelderland zo groot is er ook ontzettend veel te beleven. Wat te denken van Harderwijk, met zijn mooie boulevard, gezellige winkelstraatjes en natuurlijk het Dolfinarium, het plaatsje Barneveld met zijn Pluimveemuseum, het oude plaatsje Hattem met het Anton Pieckmuseum, het Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Dierenpark Wissel in Epe, het natuurgebied de Posbank vlakbij Arnhem, de watervallen van Loenen. De steden Doetinchem, Ede en Zutphen zijn ook een bezoek waard.

Kortom te veel om op te noemen en een bezoek zeker meer dan waard.

Reisafstand: 1020 km

Design by: Alcapalis Webdesign