Kampeerautoreizen.nl » Nederland» Reis 4 - Noord Brabant en Limburg

Nederland
Reis 4 - Noord Brabant en Limburg
Bestellen    Terug naar Nederland

Noord Brabant

Noord Brabant kenmerkt zich door een afwisselende natuur en gezelligheid.
Natuurschoon vindt men vooral in de nationale parken Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch en De Groote Peel, in het vennengebied Kampina bij Oisterwijk, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, en in de bosrijke omgeving van Breda. Ook het gebied ten zuiden van Eindhoven genaamd De Kempen is een prachtig gebied met landerijen en bossen.Ontdek hier de historische Brabantse plaatsjes en de mooie
Het Brabantse platteland biedt volop mogelijkheden tot ontspanning. Rond de steden, maar ook in agrarische landschappen en natuurgebieden. Wandelen, fietsen en varen zijn populair.
.
Evenementen zoals Carnaval en diverse muziekfestivals zorgen voor de gezelligheid, in één van de vele attractieparken! Noord Brabant kenmerkt zich door een afwisselende natuur en gezelligheid. Ontdek hier de historische Brabantse plaatsjes en de mooie natuur: van bos en heide tot vennen en stuifduinen.
In Brabant is veel te beleven prachtige steden en dorpen en veel natuur. Dit zijn de ingrediënten voor
een onvergetelijke reis door het Brabantse land.

Limburg

Limburg kenmerkt zich door een duidelijke eigen identiteit, die onder andere bestaat uit een eigen streektaal, het Limburgs

Toeristisch is de streek Zuid-Limburg een begrip. De bekendste onderdelen van het Mergelland zijn het Plateau van Margraten dat aan de noordzijde wordt begrensd door het dal van de Geul, en aan de westzijde door de Maasvallei met aan de overzijde de Sint Pietersberg, aan de oostzijde door het dal van de Gulp met het dorp Gulpen en met even verder de hoogten rond de Vaalserberg en zuidelijk door de Voerstreek. Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de Stichting Natuur en Milieu gekozen als mooiste landschap van Nederland en bekroond met 5 sterren.

Culturele bijzonderheden zijn de vele fanfares, harmonieorkesten en schutterijen en culinaire specialiteiten als de Limburgse vlaai. Limburg staat tevens bekend om zijn vele bierbrouwerijen.

Noord-Limburg is een voornamelijk agrarisch gebied met naast landbouw en veeteelt (zoals varkens en kippen) ook tuinbouw met als voornaamste producten vooral glastuinbouw. Daarnaast is er ook vrij veel boomteelt met vooral rozen en andere tuinplanten.
Midden-Limburg is een deel van de Nederlandse provincie Limburg. Het gebied ligt centraal in de provincie ter weerszijden van de Maas.
Zuid-Limburg een streek in Limburg vanaf de gemeente Sittard-Geleen (de zgn. flessenhals, waar Nederland het smalst is) en alles ten zuiden daarvan. Het gebied is toeristisch geliefd om zijn heuvelachtige landschap, in het bijzonder het zuidelijke Heuvelland. Onder meer Maastricht en Valkenburg zijn nationaal bekende trekpleisters. Verder zijn er vele kastelen te vinden. Kortom een indrukwekkende provincie.

Reisafstand: 760 km

Design by: Alcapalis Webdesign