Kampeerautoreizen.nl » Polen » Reis 2 - Wielkopolska en Mazovië

Polen
Reis 2 - Wielkopolska en Mazovië

Bestellen    Polen

De regio Wielkopolska is gelegen in het westen van Polen, vanaf de Pools – Duitse grens met als hoofdstad Poznan. Het landschap is relatief vlak en toont uitgestrekte velden met diverse heuveltjes en dalen. In Wielkopolska bevinden zich het meeste aantal paleizen, kastelen en landhuizen, sommige voorzien van musea. In deze regio bevindt zich ook het nationaal park Wielkopolska. In de regio lopen twee belangrijke rivieren te weten de odra en de nysa.

Poznan
Poznan, gelegen in west Polen, staat bekend als een belangrijk centrum van internationale jaarbeurzen, die tot de oudste in Europa behoren. De stad ligt in de regioWielpolska. Ieder jaar wordt hier ca. 30 internationale en nationale handelsevenementen gehouden. Specialistische jaarbeurzen zoals Polagra (voedsel) of Budma (bouwmateriaal) worden gerekend tot de grootste evenementen in Europa in de desbetreffende sector. Het is zeker de moeite waard om kennis te maken met historische monumenten van deze stad die de oorsprong van de Poolse staat vormde.

 

Mazovië
Deze regio bevindt zich in het oosten van Polen. In deze regio bevindt zich ook de Poolse hoofdstad Warschau De regio grenst in het oosten aan Wit Rusland. In de regio bevindt zich ook het Kampinoski nationaal park en het nabij gelegen Zelazowa Wola, hetgeen de geboorteplaats is van Chopin.
De regio Mazovië is tevens het hoofdstedelijk gewest van Polen en is de grootste en dichtstbevolkte regio van het land. Er liggen 325 gemeenten in de regio. 

Warschau (Warszawa)
De Poolse hoofdstad Warschau (of Warszawa in het Pools) is een stad met veel gezichten. De stad ligt in het oosten van Polen in de regio Mazovië en bestond 50 jaar geleden nog niet eens en de traditie is hier daarom met moderniteit verweven: uit het terras bij het Zamkowy-plein waar het Koninklijk Paleis en de St. Anna-kerk elkaar aankijken, kan men de verlichte vorm van de nieuwste brug de Swietokrzyski - zien. In het centrum domineert het silhouet van het socrealistische Paleis van Cultuur en Wetenschappen, waaromheen steeds meer nieuwe kantoorflats van glas gebouwd worden. De wind der geschiedenis voelt men in de Oude Stad, langs de Nowy Swiat-straat en overal waar de oude stadsindeling bewaard is gebleven.

                                                   

 Begin- en eindpunt rondreis = Slubice.  Afstand Utrecht-Slubice = 720 km.  Afstand rondreis 2160 km.

 

 

Design by: Alcapalis Webdesign