Kampeerautoreizen.nl » Roemenië » Roemeniė Reis 1


Roemenië

Reis 1 - Zuidelijke Karpaten, Prahova dal, Dobrogea en Donau delta. 
Bestellen    Terug naar Roemenië

Deze route brengt u langs drie interessante, grote steden van Roemenië: Boekarest, Timişoara en Constanța; langs de kloof van de Donau, door de Donau Delta en tot aan de Zwarte Zee. Unieke natuurverschijnselen zoals de moddervulkanen en indrukwekkende bouwwerken als het Volkspaleis in Boekarest kunt u gaan bezoeken en nog vel meer.. Ook zult u genoeg tijd vinden voor rust en ontspanning in Timisoara, Brasov en de Donau Delta.

  • het Volkspaleis en oude centrum in Boekarest
  • de kloosterkerk in Curtea de Argeş
  • UNESCO werelderfgoedklooster Hurezi
  • Traditionele pottenbakken - demonstratie in Horezu
  • de beelden van Brâncuşi in Târgu – Jiu
  • de kloof van de Donau
  • het Huniady kasteel in Hunedoara
  • het oude centrum van Brasov
  • de moddervulkanen 
  • de Donaudelta

De Zuidelijke Karpaten.
De Karpaten zijn nergens door eeuwige sneeuw of gletsjers bedekt. Ze zijn in het algemeen bosrijk en voor een groot deel dun bevolkt. Dit gebied is al duizenden jaren oud.  Het heeft een oppervlakte dat 8 keer zo groot is als België. Een stukje natuur in Europa waar vele wilde dieren (lynxen, wolven, bruine beren nog in harmonie met elkaar samen kunnen leven. U reist langs vele bezienswaardige plaatsen met als hoogtepunt de hoofdstad Boekarest.

Prahova dal.
De Prahova Valley is een van de gebieden met de grootste toeristische mogelijkheden in het land met een van de beste toeristische faciliteiten in Roemenië. De vallei bij de rivier Prahova baant zich een weg tussen de Bucegi en de BAIU gebergte.

Dobrogea. 
Dobrogea regio is de thuisbasis van een 2200 vierkante mijl wildreservaat door de UNESCO aangewezen als een van de Donaudelta "Reservering van de Biosphere;" the ancient port city of Constanta, and the seaside resorts stretching along Romania's 152-mile Black Sea coast. de oude havenstad Constanta, De badplaatsen die zich uitstrekken langs de 152-mijl Zwarte Zeekust van Roemenië. From the port city of Tulcea, day cruises through the Delta's waterways give travelers a glimpse of the abundant wildlife and the traditional fishing villages. Vanuit de havenstad Tulcea, daagse cruises door de waterwegen van de Delta geven reizigers een glimp van de rijke fauna en de traditionele vissersdorpjes. Floating reed islands, sand dunes and waterways offer shelter to over 300 species of birds, countless fish and 1,150 species of plants. Drijvende riet eilanden, zandduinen en waterwegen bieden onderdak aan meer dan 300 soorten vogels, talloze vissen en 1150 soorten planten.The main tourist destinations are:  

De Donau Delta.
Deze verlenging van uw reis naar de Donaudelta in Roemenië, biedt u de gelegenheid om op de één na grootste rivierdelta van Europa te varen. Het is de plaats waar de Donau rivier uitmond in de Zwarte Zee. De delta is een uniek natuurgebied en is belangrijk voor een groot aantal planten, vogels en vissen. Jaarlijks komt een groot aantal vogels afkomstig uit alle hoeken van de wereld naar dit gebied om te broeden. Het gebied bestaat uit veel riet, moerassen en bossen. Een waar paradijs voor alle natuurliefhebbers.

Begin- en eindpunt rondreis = Timisoara.  Afstand Utrecht-Timisoara = 1670  km. 
Afstand rondreis = 2430 km.Design by: Alcapalis Webdesign