Kampeerautoreizen.nl » Schotland» Rondreis door de Schotse Hooglanden

Schotland
Reis 1 - Rondreis door de Schotse Hooglanden
Bestellen    Terug naar Schotland


Deze rondreis zal u verbaasd doen staan hoe mooi Schotland is met alles wat iemand mag verwachten. Water, bossen, zee en bergen.

De rondreis begint in Inverness de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. De reis gaat langs het meer van Loch Ness, waar in de plaats Drumnadrochit vele bezoekers komen om te zoeken naar het monster van Loch Ness. Wij vervolgen de route en komen in Fort William genoemd naar Koning Willem III die het liet bouwen ter bescherming tegen de Jacobieten.

Via de Glen Tarbert komen we in de mooie streek Ardnamurchan en kunt u een bezoek brengen aan Kilchoan. Bij Lochailort komt u op een prachtig stukje Schotland en u komt in het plaatsje Morar met het diepste binnenlandse meer van Schotland.

U steekt vervolgens de Sound of Sleat over en en u komt op het Island of Skye. Idyllische plekjes en prachtige wandelingen die u kunt maken in de buurt van Sligachan in de Cuillin Hills.

Vervolgens reist u door de gebieden Waternish en Trotternish en komt u bij The Storr een indrukwekkende steile wand van 719 m. Bij Kyleakin verlaat u The Island of Skye en gaat u via de brug naar het Loch Carron, waar u in de plaats Plockton, aan de oevers van de Loch Carron de palmen ziet staan.

Dan komt u in het prachtige gebied Wester Ross. Vooral bij Torridon kunt u genieten van de enorme massieve 1054 m hoge Liathach.

Via het vakantieplaatsje Gairloch komt u in Ullapool met een belangrijke veerboothaven die vertrekken uit het Loch Broom. U trekt vervolgens door een gebied met duizenden meren en u komt op plaatsen met wondermooie uitzichten. In Inchnadamph kunt u een bezoek brengen aan een natuurreservaat.

Vervolgens komt u aan de stad Durness het uiterste Noord Westelijke punt van Schotland met enorme stranden. U volgt de route door de Kyle of Tongue en komt in de stad Thurso, een gezellige plaats met een 17e eeuws kasteel.

Langs de kust komt u nu van de Atlantische Oceaan aan de Noord Zee in de stad Wick, waar u een bezoek kunt brengen aan drie kastelen. In de buurt van Ulbster ligt Hill O,Many Stone’s. Een verzameling van 22 rijen stenen in waaiervorm uit de Bronstijd die u zeker moet bezoeken.

Via een mooie route langs de kust en The Cromarty Firth komt u weer terug in Inverness en komt er een einde aan een fantastische rondreis.


Begin- en eindpunt rondreis = Inverness.  Afstand Utrecht-Inverness (1. via boot Calais-Dover) = 1375 km.
                                                                             Afstand Utrecht-Inverness (2. via boot IJmuiden-Newcastle) = 500 km.
Afstand rondreis = 1175 km.
Design by: Alcapalis Webdesign