Kampeerautoreizen.nl » Servië»

Servië

Reis 1 -Servië
Bestellen    Terug naar servië

Vakantie naar het onontdekte maar prachtige Servië

Servië, het land dat nog maar net onafhankelijk is geworden is zeker een bezoekje waard. Massatoerisme komt u hier niet tegen, waardoor u nog de ongerepte natuur en traditionele cultuur tegenkomt. Ontdek dit land op eigen houtje.

Servië ligt in Oost-Europa en grenst aan Hongarije, Kroatië, Bosnie & Herzegovina, Montenegro, Albanië, Macedonië, Bulgarije en Roemenië.

Het Servische volk is de laatste jaren een slecht imago toegeschreven, maar de mensen zijn hartstikke aardig, hartelijke en enorm gastvrij. Het toerisme is nog vrij onbekend, maar hier gaat zeker verandering in komen. Het land is rijk aan geschiedenis, natuurschoon, kunst en cultuur en de traditionele folklore. Er is een grote variatie in het landschap te zien, van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. Er zijn veel oude bossen en heel veel waterbronnen, riviertjes, beken en meren. Het land is nu nog ongerept en zeker de moeite waard om te bezoek Servië is een gastvrij land waar de bevolking u uitnodigt om een kijkje te komen nemen in hun huis en een hapje mee te eten. En bovendien, waar komt u nog dorpjes tegen waar de tijd stil heeft gestaan?

De hoofdstad Belgrado is erg belangrijk voor het land. Deze stad is door de eeuwen heen vaak verwoest, maar toch steeds weer opgebouwd. Hierdoor zijn er maar weinig historische gebouwen en is de stad minder interessant voor het toerisme.

Een leuke manier om Servië te ontdekken is met de Blauwe Trein. Wilt u het toch op eigen houtje doen? Neem dan een goede kaart mee. Beklim de berg Zlatibor, bezoek de oude kloosters en keizerlijke steden uit de Romeinse tijd.

Servië is een republiek in het zuidoosten van Europa en heeft een oppervlakte van 88.361 vierkante kilometer (ruim 2 keer Nederland). Servië heeft een afwisselende topografie. Het noorden van het land is vlak, terwijl het centrale deel en het zuiden bergachtig zijn. Er zijn 15 bergen van meer dan 2.000 meter hoog.

Servië heeft een gematigd landklimaat met warme zomers. De gemiddelde jaartemperatuur is 11 graden. De wintertemperaturen schommelen tussen de -5ºC en +10ºC. De zomertemperatuur ligt rond de 30ºC.

Nationale parken en beschermde natuurgebieden

Servië staat bekend om haar ongerepte natuur. Het land telt vier nationale parken:
Djerdap, Fruška Gora, Kopaonik, en Tara.

Het land telt tevens een groot aantal canyons en grotten. De Djerdap canyon is de grootste kloof van de rivier de Donau.
Ander canyons zijn Uvac, Gradac en de Sicevo-kloof aan de Nišava. De belangrijkste grotten zijn Resavska, Zlotska, Rajkova, Ceremošnja, Risovaca, Mermerna (Kosovo), Potpecka, Prekonoska, Petnicka en Bogovinska. Dankzij de afwisselende natuur heeft Servië heel wat te bieden.

servië
Begin- en eindpunt rondreis = Novi Sad,
Afstand Utrecht-Novi Sad = 1625 km.
Afstand rondreis: 1500 km.

Design by: Alcapalis Webdesign