Kampeerautoreizen.nl » Tjechië» Reis 1 Praag en Bohemen
Tsjechië

Reis 1 - Praag en Bohemen
Bestellen    Terug naar Tsjechië

Praag

Wie van plan is Praag te bezoeken, kan rekenen op een overweldigende hoeveelheid aan kunst, cultuur, schoonheid en geschiedenis. De kastelen en kerken die door de hele stad te vinden zijn, nemen u mee terug in de tijd. De tijd van ridders en jonkvrouwen. Wanneer u over de grote pleinen met kleine glanzende keitjes loopt en omhoog kijkt naar de geheimzinnige, donkere torenkamertjes van de historische gebouwen, zou het best eens kunnen dat u een glimp van een prinses opvangt...
Praag werd in 2001 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. De vele bezienswaardigheden sieren de hele stad. Van de Praagse Burcht tot de Karelsbrug, alles is even indrukwekkend en mooi. Hradcany, Mala Strana. Stare Mesto en Vaclavske en de Karelsbrug vormen samen het oudste gedeelte van de stad. Dit historische gedeelte beslaat drie vierkante kilometer en is goed te belopen.
De zomers in Praag zijn over het algemeen lekker warm en het is dan ook aan te raden om in dat seizoen de stad aan te doen. Kunst en cultuur kunnen worden afgewisseld met totale ontspanning op een terrasje waar u kunt genieten van een lekker koud biertje of fris. Praag zal u betoveren met haar schitterende aanblik en haar mysterieuze geschiedenis. Haar bijnaam is niet voor niks 'De Gouden Stad'.
Het historische centrum van Praag is gebouwd tussen de 11e en 18e eeuw en heeft nog steeds een authentiek karakter. Het representeert een stedelijke ontwikkeling van de middeleeuwen tot de tegenwoordige tijd die bijna nergens anders ter wereld te zien is.
Praag had in de middeleeuwen een belangrijke rol in het verspreiden van het christendom en de daarmee samenhangende stedenbouw. Later trok de stad architecten vanuit heel Europa die de stad tot een zeer aantrekkelijke hoofdstad met diverse stijlen maakten. 

Bohemen
De omgeving van Praag, Centraal-Bohemen, is het dichtst bevolkte gedeelte van Tsjechie. In de hoofdstad van Tsjechie, Praag, wonen alleen al ruim één miljoen van de totaal tien miljoen inwoners van het land. De hele streek staat bekend om zijn historische schatten. Zo heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbloei van heel het land. Deze streek is zowel in de zomer als in andere jaargetijden een prima vakantiebestemming.

Er is heel veel natuurschoon te vinden in de directe omgeving van Praag. U kunt het zes kilometer lange park Pruhonice bezoeken. Dit gebied ligt ten zuidoosten van de hoofdstad ligt.

Centraal-Bohemen is een streek die wordt gekenmerkt door zijn heuvelachtige landschap met dalen, uitgestrekte bossen, weilanden, graanvelden en heerlijke meertjes voor de watersportliefhebber.

Ten noordwesten van Praag vindt u een aantrekkelijk waterrijk gebied waar de rivieren Jizera, Berounka, Elbe en Moldau bijeen komen.

 

Begin- en eindpunt rondreis = Cheb.  Afstand Utrecht-Cheb = 720 km.  Afstand rondreis: 1470 kmDesign by: Alcapalis Webdesign