Kampeerautoreizen.nl » Turkije» Rondreis door Zuid- West- en midden Turkije

Turkije
Reis 1 - Rondreis door Zuid- West- en midden Turkije
Bestellen    Terug naar TurkijeAls u deze reis maakt kunt u het beste overvaren van Venetië in Italie met de Minoan-Line naar Igoumenitsa. Vanaf Igoumenitsa rijdt u met uw camper via Kozani, Thessaloniki en Alexandroupoli naar de Turkse grens een afstand van 800 km. Hier begint u deze rondreis. Na het passeren van de grens in Kipoi (bij de reisbeschrijving de formaliteiten aan de grens) komt u via Kesan en Gelibolu in Eceabat waar u de pont neemt naar Canakkale een belangrijke stad in de Dardanellen. Daarna komt u in de belangrijke toeristenplaats Bergama vooral bekend vanwege de opgravingen zoals Acropolis van Pergamon en Asklepion. Via de Egeïsche zeekust kunt u een bezoek brengen aan Izmir een hystorische stad met veel bezienswaardigheden.


Vervolgens komt u in de belangrijke havenstad Efese, tevens bekende archeologische vindplaats en prachtige ruïnes. U volgt de route via Kusadasi om via Aydin in Pamukkale aan te komen. Interessant natuurverschijnsel zijn hier de sneeuwitte kalksteenterrassen. De reis gaat zuidelijk naar de bekende toeristenplaats Antalya een prachtige stad aan de Turkse Middellandse Zee.

Bij Manavgat bekend om de watervallen verlaat u het kustgebied en komt u in Beysehir, een stad uit de oudheid en prachtig gelegen aan de oevers van een 30 km lang meer. Daarna reist u via Konya naar Sultanhani vooral bekend om de best bewaarde karavansarai van Turkije. Daarna komt u in het gebied Capadocië een streek in midden Anatolië met een merkwaardig vulkanisch landschap wat u echt niet mag missen. Van hieruit kunt u de ondergrondse steden Kaymakli en Derinkyu bezoeken. Ook gaat de reis via Bogazkale met de vindplaatsen Hatussas en Yazilikaya.

Daarna komt u in de hoofdstad Ankara. Ook al is de stad voor toeristen niet zo interessant, is het toch de moeite waard er één of twee dagen voor uit te trekken. Via Bolu rijden we naar een veel belangrijkere stad Istanbul, waar u zeker zult genieten van de vele interessante bezienswaardigheden zoals het Topkapi paleis, de Aya Sofia, de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar enz. Via Tekirdag en Kesan komt u weer aan de grens met Griekenland in het plaatsje Kipoi, waar een einde komt aan deze schitterende reis door Turkije.
 

Turkije is een land voor het grootste deel in Midden-Oosten ligt, op het schiereiland Anatolië (of Klein-Midden-Oosten) tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De hoofdstad ven Turkije is Ankara. Een klein deel rond de grootste stad Istanbul ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden. Turkije grenst in het westen aan Griekenland en Bulgarije, en in het oosten aan Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië.

Zon, zee, strand en de relatief goedkope prijzen maken Turkije steeds populairder als vakantieland. Er is echter meer te doen, zoals watersport, een bergwandeling en zelfs de wintersport is er vertegenwoordigd. De stranden zijn schitterend de hotels worden steeds beter en de mensen zijn vriendelijk. Olijfgaarden, paradijselijk mooie stranden en het eeuwige ijs van de 5167 meter hoge top van de Ararat: geen ander land in het mediterrane gebied vergast zijn bezoekers op een zo grote verscheidenheid in landschappen. Tot de onvergetelijke Turkije ervaringen horen ook de culturele en andere monumenten uit de verschillende grote rijken van negen millennia. Andere bijzondere natuurverschijnselen zijn, de "feeënschoorstenen" (rotsformaties in Cappadocië), diverse watervallen, of de spectaculaire kalkterrassen in Pamukkale (het "katoenen kasteel"). Witte kalkterrassen in Pamukele, zoutwoestijnen, 


Begin- en eindpunt = Kipoi.  Afstand Utrecht-Kipoi (1. via Venetië de boot naar Ighominitsa (Griekenland)= 2000 km.
                                                                                            (2. over land via Bulgarije) = 2500 km.

Afstand rondreis = 2800 km.

Design by: Alcapalis Webdesign