Kampeerautoreizen.nl » zwitserland» Reis 2


Zwitserland
Reis 2 - Noordwest -en Centraal Zwitserland en Ticino/Tessin
Bestellen    Terug naar Zwitserland
Deze reis begint in de op een na grootste stad van Zwitserland nl. Basel, het drielandenpunt van de landen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Een bloeiende industrie liggend aan de 'knie'-bocht van de Rijn. U komt door de Aargau, land van burchten en rivieren. Via de Hallwilersee en de Baldeggersee komt u in de stad Luzern liggend aan het Vierwoudstedenmeer het op drie na grootste meer van Zwitserland. Vervolgens komt u over een aantal bergpassen, zoals de Brünigpass, de Grimselpass en de Gotthard. Daarna komt u via het Valle Leventina in het noorden van het Lago Maggiore

.
De reis gaat een klein stukje door Italië en u komt  terug in Zwitseland aan het meer van Lugano een indrukwekkend meerlandschap (48,9 km2, waarvan 18,04 km2 aan Italië behoren) met een groot aantal vergezichten, via de Val Calanca komt u over de indrukwekkende Sant Bernardino pass hoogte 2065m. Na de afdaling door het Rheinwald verlaat u het gebied van Ticino en komt  u in Centraal  gedeelte van Zwitserland.

U reist hier door Oberwalden via de Oberalppass de Unterwalden en Nidwalden naar de Zugersee, met de stad Zug het kleinste kanton van Zwitserland. Langs een mooie natuurroute die gedeeltelijk via het riviertje de Bünz loopt reist u terug naar uw startplaats Basel.


Begin- en eindpunt rondreis = Basel.  Afstand Utrecht-Basel = 700 km.  Afstand rondreis = 850 km.

Design by: Alcapalis Webdesign