Kampeerautoreizen.nl»Kroatië » Istrië en Dalmatische kust.

Kroatië
Istrië en Dalmatische kust

Bestellen    Terug naar Kroatië

Deze schitterende reis brengt u door Istrië. Op het schiereiland groeien palmen olijfbomen en cipressen en overal kunt u genieten van de weelde van exotische bloemen en planten. U komt door mondaine badplaatsen, oude steden en schilderachtige dorpjes met vele bezienswaardigheden.

Via Rijeka komt u aan de Dalmatische kust, rijk aan natuurschoon en vele prachtige havenstadjes. Ook vindt u hier talloze schitterende natuurparken en wonderschone eilandjes en baaien. Niet alleen de kust maar ook het achterland met het ruige landschap en de vele druipsteengrotten en watervallen zal u zeker kunnen bekoren. De Kroatische kust biedt u werkelijk alles en u zult genieten van deze prachtige reis...


Welkom in Istrië !!! Deze streek van Kroatië is al tientallen jaren een geliefde bestemming voor vakantiegangers uit heel Europa. Het mooie Istrië biedt voor elk wat wils! Niet alleen de zonaanbidders en natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken maar dankzij de rijke historie heeft Istrië ook cultureel heel wat moois te bieden.
Langs de kust vindt u schilderachtige stadjes, gelegen aan azuurblauwe, diepe baaien met grillige rots- en kiezelstranden. Ook het binnenland van Istrië is prachtig. Het landschap kenmerkt zich door dicht beboste heuvels en vruchtbare dalen, begroeid met wijnranken. De sprookjesachtige dorpen en stadjes in dit gebied hebben door de eeuwen heen nog niets van hun charme verloren.
Kortom, Istrië is het ontdekken meer dan waard!

Kroatië en de hoofdstad Zagreb zijn terug van weggeweest en dit is ook logisch want het is een van de mooiste landen van Europa. Het milde klimaat in combinatie met de enorme natuurschoon, de duizenden eilanden, de helderblauwe Adriatische zee en de enorme kustlijn maken het land geschikt voor een strandvakantie bij uitstek. Ook watersporters, naturisten en duikers zullen hier uitermate goed uit de voeten kunnen. De meest gewilde accommodatie in Kroatië is ongetwijfeld de camping. Kroatië heeft dan ook een enorm aanbod met prachtige campings van groot tot klein en van luxe tot zeer eenvoudige. Niet alleen campings sieren de geweldige kustlijn, maar er zijn ook vakantieparken, hotels, hotelcomplexen, appartementen en een enorme hoeveelheid vakantiehuizen. Ook heeft Kroatië een aantal zeer mooie nationale parken. Kroatië is zowel per vliegtuig, trein als ook bij auto zeer goed te bereiken. Kroatië werd niet voor niets in 2005 uitgeroepen tot bestemming van het jaar 2005 door de bekende reisgids lonely planet.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee met Italië in het westen, Oostenrijk en Hongarije in het noorden. Volgens de laatste volkstelling uit 2000 heeft Kroatië 4.677.000 inwoners De landoppervlakte bedraagt 56.538 vierkante kilometer. Daarmee is het ongeveer even groot als België en Nederland bij elkaar. Ook heeft Kroatië nog eens 31.067 vierkante kilometer territoriale wateren. Midden-Kroatië, ten oosten en ten zuiden van Zagreb en doorstroomd door Sava, Kupa en Drava is laag en vlak. Dit geldt ook voor het vruchtbare Slavonië in het oosten. Noordwest-Kroatië omvat het grootste deel van Istrië. Zuidwest-Kroatië omvat de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de Baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen en het ruige hoogland Lika, dit zijn grotendeels arme karstgebieden. De hoogste berg ligt in de provincie Split, noordelijk van Split en Sibenik. De Dinara is 1.831 meter hoog.

Kroatië is ook rijk aan meren. De Plitvice meren zijn ongetwijfeld de bekendste, maar ze zijn betrekkelijk klein in vergelijking tot bijvoorbeeld het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar. Veel grote en kleine rivieren vind je in het noorden van het land. De meest bekende rivier is de Drava, een zijrivier van de Donau. Deze rivier vormt de grens met Hongarije. Ook de Save is een zijrivier van de Donau. Voor de kust liggen 1185 eilanden, waarvan er 66 bewoond zijn. De grootste eilanden zijn Krk door een brug met het vasteland verbonden) en Cres. 

Begin- en eindpunt rondreis = Buje.  Afstand Utrecht-Buje = 1200 km.  Afstand rondreis = 1700 km.