Kampeerautoreizen.nl » Polen
Polen
Drie toeristische rondreizen door Polen.

Polen ligt in het centrum van Europa op het kruispunt van de verkeersroutes van west naar oost en van noord naar zuid.
Langs de grootste river van het land, de Weichsel (Wisla), ligt niet alleen de Poolse hoofdstad Warschau (Warszawa), maar ook een aantal historische steden, zoals Krakau (Krakow), Sandomierz, Torun en Gdansk. Deze en vele andere Poolse steden, weerspiegelen zowel de vaak stormachtige geschiedenis van het land alsook de periodes van welvaart en voorspoed, zoals die van de Gouden Eeuw onder de dynastie van de Jagellonen.

Hoewel het grootste gedeelte van het land uit laagvlakte bestaat, is het landschap helemaal niet eentonig. Er zijn talrijke heuvelachtige gebieden met pittoreske dorpjes en steden. Het zuiden van het land bestaat uit bergen,

De bergstreken trekken veel toeristen die op zoek zijn naar rust, naar prachtige vergezichten en 's winters naar allerlei vormen van wintersport.

Een ander zeer populair vakantiegebied is het noordoosten; hier liggen de groene longen van Polen, het "Land van de Duizend Meren". Ruim 100 km daarvandaan, in de buurt van Bialowieza, vindt men het laatste stukje ongerepte natuur in Europa, dat door Polen met grote zorg in stand wordt gehouden.

Bijna 1/3 van de oppervlakte van Polen bestaat uit naald- en loofbossen, waar nog veel wilde dieren leven, zoals reeën, wilde zwijnen, dassen, hazen en vossen.

Voor meer informatie over deze reizen kunt u een van de reizen hieronder aan klikken.

Voor informatie over hoe te bestellen kunt u op de bestellen knop klikken.


Krakow                                        Gdansk

 
        
                             Warschau
Rondreis Afstand

Reis 1:  Pommeren en Mazurië

1850 km

Reis 2:  Wielkopolska en Mazovië

2100 km

Reis 3:  Silezië en Malopolska

1800 km
Design by: Alcapalis Webdesign