Kampeerautoreizen.nl » Corsica» Corsica
Corsica

Bestellen    Terug naar Corsica
Land van Schoonheid

Corsica wordt ook wel “Ile de Beauté”, Eiland van de Schoonheid genoemd. Het is een eiland dat door een alpenreliëf wordt gekenmerkt, en veel mensen zien Corsica dan ook als een berg in de zee.

Liggend in het hart van de Middellandse Zee, biedt het eiland een uitzonderlijke diversiteit in geografie dankzij het verbazingwekkende contrast tussen de zee en de bergen. Corsica is één van de grootste eilanden in de Middellandse zee, en tegelijk ook het groenste en meest gereserveerde eiland. Tevens beschikt Corsica over de meeste bergen.

Het als eigenzinnig bekend staande eiland is bijzonder bergachtig (hoogste twee punten: Monte Cinto, 2710 m; Monte Rotondo, 2622 m) en dunbevolkt.

Karakteristiek is de begroeiing met maguis ruig, kruidachtig struikgewas. Het noordoosten van het eiland is een nationaal park. Het eiland herbergt veel zeldzame plantensoorten.

In de afgelopen jaren heeft Corsica zich omgevormd tot een discreet en meer betaalbaar alternatief voor het zuiden van Frankrijk en de Provence. Vlakbij het prachtige plaatsje Bonifacio, aan de zuidelijke kant van het eiland, vindt men enorme met stalactieten gevulde grotten en gigantische rotsenblokken die mysterieus boven het zeeniveau verschijnen. Even verder ligt het verborgen plaatsje Île de Cavallo, dat door de Franse pers werd omgedoopt tot het ‘Eiland van de Miljardairs', evenals het blitze stadje Porto Vecchio, bekend voor zijn met Michelinsterren-overladen restaurants, wiens gastenlijsten de meeste Parijse collega's makkelijk kunnen doen blozen. 's Nachts worden de oude straten van de stad omgevormd tot een mekka voor nachtuilen. Getooid in witte linnen kledij, struinen bezoekers in en uit de kunstgalerijen, eten ze ijsjes of drinken ze heerlijke Corsicaanse rosé.

Begin- en eindpunt rondreis = Bastia.  Afstand Utrecht-Bastia = 1460 km.  Afstand rondreis = 640 km

Design by: Alcapalis Webdesign