Kampeerautoreizen.nl » Engeland» Midden Engeland en Wales
Engeland
Reis 2 - Midden Engeland en Wales
Bestellen    Terug Engeland

Erfgoed en Cultuur
Engeland is over de hele wereld beroemd vanwege de rijke geschiedenis. Plaatsen, mensen, gebouwen, monumenten, mythen en legenden komen hier bijeen in fascinerende en inspirerende verhalen. Ze vertellen veel over het verleden en zijn daarom ook belangrijk voor de toekomst. Trek erop uit en ontdek historisch Engeland!

Gebouwen en monumenten
Ze geven een duidelijk beeld van Engeland's fascinerende en vaak turbulente verleden. De Engelse bouwwerken vormen een eindeloze bron van inspiratie. Kastelen, kathedralen, abdijen en landhuizen vormen een vitale link tussen vroeger en nu. Ontdek meer over deze levende bewijzen van de geschiedenis van het land.

Kerken, kathedralen en abdijen
Al eeuwen spelen kerken een belangrijke rol in de levens van de mensen die deel uitmaken van een gemeenschap. Kerken vormen de basis voor creativiteit, eigenwaarde en een grotere kwaliteit van leven, aldus een uitspraak van de officiële kerk van Engeland. Geen wonder dat die kerken een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling van het land. Ook al bent u niet kerks, u zult waarschijnlijk toch een gevoel van nederigheid en ontzag ervaren als u een van de mooie kerkjes van Engeland bezoekt.

Kastelen van Engeland
Engeland is doordrenkt van geschiedenis en traditie. In de prachtige kastelen overal in het land krijgt u een echt gevoel voor dit verleden. Veel kastelen zijn open voor het publiek en bieden groot en klein een bijzonder dagje uit. Het is fascinerend om over dramatische gebeurtenissen van eeuwen geleden te lezen op de plek waar u nu zelf staat. Hebt u kinderen, dan zullen ze geboeid raken door de verhalen die u vertelt

Wales
de achtertuin van Engeland of het trotse Cymru, het land der broederschap. Deze vraag houdt al eeuwen de Cymro en Cymraeg, de bewoners van Wales, bezig. In 1536 maakte Edward I met de Act of Union een einde aan de zelfstandigheid van Wales en sindsdien is de titel `prins van Wales' een eretitel voor de erfprins van de Britse kroon. Het prinsdom is een land van contrasten. Imposante bergketens, groene valleien en uitgestrekte heidevelden worden afgewisseld met zwartgeblakerde valleien, mistroostige steden en karakterloze dorpen. Verspreid in het landschap staan robuuste kastelen, verlaten kloosters en sierlijke landhuizen als een herinnering aan een voorbij verleden. In geen andere land is de geschiedenis zo nadrukkelijk aanwezig. De prehistorische bewoners lieten stenen cirkels en grafheuvels achter, de Kelten hun kruizen, de Anglonormandiërs hun kastelen met versterkte toren op een opgeworpen heuvel, de Welse prinsen en de Lords of the Marches hun solide vestingen, Edward I zijn ijzeren ring, de monniken kloosters en kerken, de nonconformisten hun kapellen en de industriebaronnen hun mijnen en fabrieken. In Caernarfon, Meirionnydd, Ceredigion en Anglesey, het traditionele Hart van Wales, spreekt de bevolking Wels, terwijl in het noorden en zuiden Engels de voertaal is.

  Begin- en eindpunt rondreis = Dover.   Afstand Utrecht-Calais (veerboot) =  320 km.  

  Afstand rondreis = 2000 km.


Design by: Alcapalis Webdesign