Kampeerautoreizen.nl » Frankrijk » Ardèche-Auvergne-Puy de Dome
Frankrijk
Reis 8 - Ardèche-Auvergne-Puy de Dome
Bestellen    Terug naar Frankrijk

Deze reis begint in Vierzon en volgt de prachtige route langs de rivier de Cher en het meer van Vassivière. 
U komt in de Auvergne en reist u door de Cevennes naar de Ardèche.
Via Le Puy de meest curieuze plek van Frankrijk komt u in St. Etienne en via de prachtige streek Puy de Dome terug in Vierzon.


Het landschap van Auvergne, dat ontstaan is uit vulkanische activiteit van dertig miljoen jaar geleden, bestaat uit groene bergen en woeste, diepe bergkloven. Hier vindt u de natuur in al haar ongerepte ruigte.

De vulkanen van Auvergne brengen ons terug naar het ontstaan van de wereld.Het gevoel aan de wieg te staan van de huidige wereld is het cadeau van de vulkanen. De keten van de 80 "puys" in dit landschap met majestueus reliëf is indrukwekkend. In Vulcania gaat de reis naar het centrum van de aarde, terwijl men vanaf de Puy-de-Dôme (1.465 meter) uitkijkt over Clermont-Ferrand.

Auvergne biedt smulpapen ware wonderen: de kaas van Saint-Nectaire, de "Fourme d'Ambert", de "truffade" (aardappelpuree met kaas) en de "pounti" (vleesschotel) maken deel uit van de specialiteiten die op alle markten verkocht worden. Kennis en ervaring uit het verleden, die niet alleen met gastronomie te maken heeft. Op ontdekking gaan naar oude beroepen is een prettige bezigheid. De plaatsen waar de handwerkslieden nog steeds hun beroep uitoefenen zijn de moeite waard: Thiers en de messenmakers, Le Velay en de kantklossers, Mozac en de lava-emailleurs.

Auvergne is uitgebreid en uniek en verdient het om met wijdopen ogen en volle teugen genoten te worden.
      Begin- en eindpunt rondreis = Vierzon.  Afstand Utrecht-Vierzon = 675 km.  Afstand rondreis =  1800 km.

Design by: Alcapalis Webdesign