Kampeerautoreizen.nl » Italië » Toscane, Umbria, Rome, Abruzzio en Marche
Italië
Reis 4 - Toscane, Umbria, Rome, Abruzzio en Marche
Bestellen    Terug naar Italië


TOSCANA

Toscane wordt wel het mooiste landschap van Italië genoemd. Karakteristiek voor deze streek zijn de golvende heuvels, bedekt met graanvelden, olijfboomgaarden, zonnebloemvelden, cipressen en lange rijen druivenstokken. In de zomer overheersen de gele tinten, in voor- en najaar het groen.
Toscane is befaamd om haar  verrukkelijke stadjes vol met cultuur en historie. Minder bekend is dat Toscane een heerlijke kust heeft met een aantal aangename badplaatsen op korte afstand van al die prachtige stadjes.
Een combinatie van prachtige natuur en cultuur. De mooie architectuur, schilder- en beeldhouwkunst maakt Italië tot een heerlijk vakantieland. U kunt in deze  streek Toscane genieten van de vele culturele bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

Lazio/Roma


Vaak wordt er beweert dat Italie is opgebouwd uit twee landen, het Noorden en het Zuiden , waarbij Lazio, de streek ten zuiden van Toscane, de grens vormt tussen deze twee "landen". Gelegen buiten alle grote toeristische en historische trekpleisters, heeft Lazio dezelfde uitstraling als Toscane en Umbrie. Prachtige vergezichten in een groen heuvelachtig landschap, oude ommuurde steden en dorpen en een aantal prachtige meren voor de watersportliefhebber. Tevens beschikt Lazio over 10 schitterend gelegen golfbanen

Het meest interessante deel van Lazio is het Noordelijk gedeelte, ten noorden van Rome en ten zuiden van Toscane. Deze streek heeft veel te bieden aan cultuur en toerisme, waarbij de temperatuur er zeer aangenaam is.
Diverse vulkanische meren zorgen voor de benodigde afkoeling terwijl vermaak en cultuur in grotere plaatsen als Orvieto, Civita Castellana en Viterbo te vinden zijn,en in diverse kleinere plaatsen, waar de geschiedenis van de Etrusken meer tot uiting wordt gebracht
Een bezoek waard is het oude Cerveteri, waar nog veel Etruskische glorie is te zien en goed bewaard is gebleven. Diverse tombes zijn er het bezichtigen waard (Tomba Bella, Tomba dei Letti Funebri, Tomba dei Capitalli Maps).
Verder is nog veel van de Etruskische tijd terug te vinden in Tarquinia, Vulci en Veio.

MEER VAN BOLSENA
Midden in het noordelijk gedeelte van Lazio vindt u het meer van Bolsena(Lago di Bolsena). Met een oppervlakte van 114 vierkante kilometer en een omtrek van 43 km, is dit vulcanische meer het grootste van Lazio en het vijfde van Italie.
Bij een tocht rondom het meer (Ong. 60 km) komt u langs pittoreske plaatsen als Montefiascone, Capodimonte, San Antonio, Marta en natuurlijk Bolsena. waar u kunt genieten van de visrestaurants langs de haven, of in de oude binnenstad.Ook vaart er een aantal keren per dag een boot vanuit Bolsena naar het eiland Isola Bisentina. Dit eiland was in vroeger tijden het zomerverblijf van de paus. Het eiland is om meer dan een reden een bezoek waard. De ongerepte natuur, de fantastische oude overblijfselen uit vergane tijden en het prachtige uitzicht over het meer.Tevens diverse mogelijkheden voor beoefening van watersport (zeilen, surfen, waterfietsen en vissen).


Abruzzo
De Abruzzen, een landstreek in het midden van Italië, wordt beheerst door de hoogste toppen van het Apennijnse gebergte. In dit nog zeer oorspronkelijke berglandschap kunt u prachtige tochten maken.
Het Nationaal Park "de Abruzzen",  is één van de laatste toevluchtsoorden voor zeldzame zoogdiersoorten als de Abruzzenbeer, de Apennijnenwolf en de Abruzzengems. In de weinig door toeristen bezochte bergdorpen, voelt de plaatselijke bevolking nog een sterke verbondenheid met de omringende natuur. Dit is duidelijk te merken aan de diverse natuurmusea en de goed begaanbare wandelroutes. In dit unieke natuurgebied maakt u wandelingen door de oude beukenbossen naar de ruige, kale toppen van dit kalkgebergte. Bij helder weer heeft u uitzicht op de 3000 m hoge toppen.


UMBRIA

Landschappelijk zijn het de uitlopers van de Apennijnen en de  Tiber, die Umbrië doorstroomt op weg naar Rome, die het heuvelachtige gezicht van het gewest bepalen. Eeuwen geleden was de rivier de grens tussen het gebied van de  Etrusken en dat van de  Umbriërs. De  Etruskisch-Romeinse periode en de Middeleeuwen vormen de hoogtepunten uit de geschiedenis van Umbrië. De steden bloeiden en groeiden in de Middeleeuwen niet zelden uit tot ware vorstendommen die heel het omliggende gebied regeerden. Uiteindelijk kwam Umbrië in de 16e eeuw onder de heerschappij van de Kerkelijke Staat. Sindsdien was het eeuwenlang een verstilde, in zichzelf gekeerde streek, die pas aan het einde van de 19e eeuw ontwaakte toen de industrialisatie haar intrede deed en de steden begonnen te groeien. Dat neemt niet weg dat Umbrië zijn landelijke karakter heeft behouden. Het is een paradijs voor mensen die van rust en wandelen houden. En voor de cultuurliefhebbers: de steden hebben veel moois te bieden. Tot de bekendste behoren Perugia, Assisi  de geboorteplaats van Franciscus  en het meer naar het zuiden gelegen Orvieto, waar een van de mooiste gotische kathedralen van Italië staat. De aardbeving van september 1997 heeft onnoemelijk veel schade aangericht, en dat niet alleen in Assisi, de zwaarst getroffen stad.


MARCHE

Marche is gesitueerd ten oosten van Toscane en Umbrië grenzend aan de Adriatische Zee. Bijna 10.000 m2 kilometer toeristisch onontdekt Italië, waar de echte Italiaanse levensstijl en traditie goed bewaard zijn gebleven.

Deze provincie is rijkelijk bedeeld met natuurschoon en cultuurhistorie. Aan de kust kunt u volop genieten van de robuuste rotspartijen, welke in één adem overgaan in goudgele zandstranden, terwijl in het binnenland de prachtige groene heuvels en bergen plaats bieden aan de talrijke middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende historische steden, welke het bezoeken meer dan waard zijn.. Onderweg zult u overal de gezellige streekrestaurantjes aantreffen waar overheerlijke maaltijden geserveerd worden, vaak bereid met verse ingrediënten van eigen bodem.

Het gebied kent vier regionale hoofdsteden nl: Ascoli Piceno, Ancona, Pesaro-Urbino en Macerata.

Enkele grotere plaatsen om te bezoeken zijn San Marino, Europa’s oudste republiek en gesticht in de 11-e eeuw, Ancona met zijn oude haven, Macareta waar ‘s werelds beroemdste opera "de Sferisterio" is gevestigd, Loreto met tal van religieuze pleisterplaatsen en de Middeleeuwse badplaats Porto Recanati, een mengeling van historie, prachtige relatief rustige stranden en een gezellig uitgaansleven.

In Marche zult u ontdekken dat vakantie vieren echt betekent van huis weg te zijn en Italië hier in al zijn facetten aan uw voeten ligt.

Begin- en eindpunt rondreis = Viarèggio.   Afstand Utrecht-Viarèggio = 1300 km.  Afstand rondreis = 1725 km.

 
Design by: Alcapalis Webdesign