Kampeerautoreizen.nl » Macedonië » Landenreis Macedonië

Macedonië

Landenreis Macedonië
Bestellen    Terug naar Macedonië

De Republiek Macedonië (officieel: Republika Makedonija) ligt op het Balkanschiereiland in Zuidoost-Europa en is geheel door andere landen omsloten. Het land grenst in het westen aan AlbaniĆ« (151 km), in het oosten aan Bulgarije (148 km), in het zuiden aan Griekenland (228 km) en in het noorden aan Servië (221 km).

De oppervlakte van Macedonië is 25.333 km2 en daarmee is het land ongeveer 3/4 zo groot als Nederland. De totale wateroppervlakte bedraagt 477 km2. Het landschap van Macedonië is overwegend bergachtig met als hoogste punt de op de grens met Albanië liggende Golem Korab (2753 m). De hoogste berg die helemaal in MacedoniĆ« ligt is de Titov Vrv (2748 m). Het grootste deel van het land bestaat uit een plateau met een hoogte tussen de 600 en 900 meter.

Macedonië wordt in het westen begrensd door bergketens langs Albanië en in het noorden door het Sjargebergte (onderdeel van de Dinarische Alpen) en de waterscheiding tussen de van noord naar zuid stromende Vardar en de Morava. De Vardar, de langste rivier van MacedoniĆ«, stroomt dwars door de hoofdstad Skopje en mondt uit in de Golf van Thessaloniki. Andere lange rivieren zijn de Bregalnica en de Crna. In het oosten wordt het land verdeeld door de waterscheiding tussen de Vardar en de Struma. Van de tientallen meren zijn de meren van Ohrid, Prespa en Dojran de bekendste.

Het meer van Ohrid en haar unieke stad. Het meer van Ohrid wordt het oudste en diepste meer van Europa genoemd. Het is ongeveer 30 km lang en 289 meter diep. Het meer is ruim drie miljoen jaar oud. Het merendeel van het ongelooflijk schone en heldere water komt van het nabij gelegen Prespa-meer, dat aan de andere kant van de berg Galicica ligt. Het water van het Prespa-meer stroomt via bergbronnen het meer in. De flora en fauna van het meer van Ohrid zijn ook bijzonder te noemen.

Struga en het rustieke plaatsje Pestani dat vlakbij het bekende St. Naum-klooster ligt. Alle badplaatsen aan het meer zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonliefhebbers.

Begin- en eindpunt van de rondreis = Skopje.
Afstand; Utrecht-Skopje = 2085 km.
Afstand rondreis; 800 km.

Design by: Alcapalis Webdesign