Kampeerautoreizen.nl » Nederland» Reis 5 - Noord- en Zuid-Holland en Zeeland

Nederland
Reis 5 - Noord- en Zuid-Holland en Zeeland
Bestellen    Terug naar Nederland

Noord-Holland
De provincie Noord-Holland kan worden onderverdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel, waarbij het Noordzeekanaal (en vroeger het IJ) als grens fungeert.

In Noord-Holland is van alles te doen! Bezoek op eigen gelegenheid steden, natuurgebieden, musea of bijvoorbeeld restaurants of kies voor een all in (VVV-)arrangement en laat u meevoeren naar de mooiste en leukste plekjes van de provincie.

De Noord-Hollandse zomer staat bol van evenementen en festivals. Voor wandelaars en fietsers zijn er talrijke routes, zowel door prachtige natuur als over dijken en door dorpjes. De hele provincie is uiteraard een eldorado voor zeilers en surfers. Bent u dat niet, kies dan voor een rondvaart door een van de steden of ga mee garnalen vissen op zee. Een golfclinic, naar de dierentuin, kamperen bij de boer, parachutespringen, strandjutten, luieren in uw 'eigen' duinpan ... Noord-Holland biedt u alle ruimte!

Zuid Holland
Ontdek Zuid-Holland Zuid..... Hollands mooiste 

Wie de kust de rug toekeert en naar het binnenland koerst, komt in het oerhollandse polderlandschap van Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Dit prachtig stukje Nederland ligt op een steenworp afstand van Rotterdam. Hoewel bij velen nog onbekend zijn er genoeg redenen om dit gebied te beminnen. 

De Zuid-Hollandse Eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten bieden u kilometers lange zandstranden, pittoreske dorpjes en leuke winkelmogelijkheden. Daarnaast zorgt de dynamiek van de Zuid-Hollandse Delta voor een ideaal watersportgebied, met volop mogelijkheden voor zeilers, surfers, vissers, kanoërs, duikers en booteigenaars. En ook de historische steden Hellevoetsluis, Middelharnis en Brielle mag u niet overslaan.

Zeeland
De provincie Zeeland heeft veel historische steden, weidse polders en ongeschonden boerendorpjes. Elk gebied heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Neeltje Jans, het Arsenaal en miniatuur Walcheren zijn de grootste trekpleisters. Zeeland telt ook veel mooie natuurgebieden waar u kunt wandelen en fietsen. Het Zwin en het Verdronken Land van Saeftinge zijn erg in trek bij wandelaars. U kunt alleen of met een gids de natuur verkennen.

Op cultuur en historisch gebied valt er in Zeeland ook veel te beleven. U kunt bijvoorbeeld door het centrum van Veere, Goes of langs de prachtige boulevard van Vlissingen wandelen. In Middelburg bevinden zich nog een aantal monumentale panden die u kunt bekijken. Als u naar Zeeland gaat moet u ook zeker Zierikzee gaan bezoeken, in dit dorp staan wel meer dan 500 huizen, torens, poorten, molens en kerken die op de monumentenlijst staan. Zeeland is zeker aantrekkelijk voor mensen die van water houden. De provincie beschikt over een veelal aantal stranden en voor surfers, duikers en zeilers zijn er zoutwatermeren met aantrekkelijke watersportcentra. Voor iedere camperraar is Zeeland een must.Reisafstand: 1080 km

Design by: Alcapalis Webdesign