Kampeerautoreizen.nl » Zwitserland» Reis 1
Zwitserland
Reis 1 - Jura, W-Zwitserland, Wallis en Berneroberland.
Bestellen    Terug naar Zwitserland


Deze reis begint in de Jura, gaat door het Westen van Zwitserland, u komt door de Bergen van Wallis en

u reist terug via het mooie Bernerland.
In de Jura (één van de kleine gebieden van Zwitserland) een prachtig landschap met mooie pittoreske
dorpen en kleine stadjes. U komt door het gebied die vooral bekend staat om de horloges, u kunt in
La Chaux-de-Fonds het uurwerkmuseum bezoeken.

Vervolgens reist u door het westen van Zwitserland en komt u aan het schitterende meer van Genève. Genève de stad van Calvijn heeft vele interessante bezienswaardigheden. Via de De Haute Savoie komt u in het gebied Valais/Wallis een mooi gebied waar u de toppen van de Mont Blanc kunt bewonderen en vanaf Chamonix kunt u met een gondel komen tot een hoogte 3842m met adembenemende uitzichten.

Vervolgens reist u langs romantische dorpjes langs de Rhône en later langs de Vispa naar Täsch. U kunt van hieruit met de trein naar Zermatt een autovrij kuuroord. Tevens kunt u met de hoogste zweefbaan van Europa naar de Matterhorn. Via de Brienzer See en de Thuner See komt u aan de overkant van het meer van Genève bij de luxe stad en kuuroord Montreux. Via het meer van Neuchatel komt u in het Bernerland met de stad Bern de mooiste stad van Zwitserland. Na uw bezoek aan Biel en de Bielersee met zijn wijnbouwdorpen en het St. Pieters-eiland reist u terug naar Delle, waar uw reis is begonnen.


Jura

De Juraboog centrum van de Zwitserse horloge-industrie - reikt van Genève tot Basel en presenteert zich als gesloten identiteit, die is samengesteld uit verschillende regio's: Vallée de Joux en Jura Vaudois, Pays de Neuchâtel, Biel-Seeland, Berner Jura en Jura.


Neem de tijd om de juweeltjes op te sporen die in het heuvelachtige landschap van het Juramassief zijn verborgen. Afhankelijk van uw belangstelling vindt u er cultuur en volksgebruiken, ontspanning, culinaire genoegens en feesten.

Het rijke CULTUURGOED van Watch Valley geeft u afwisselende indrukken, waaronder de fantastische musea langs de horlogemakersroute. Verheug u op gegarandeerde BELEVENISSEN en een ontmoeting met levende tradities tijdens het verkennen van natuurschoon en bezienswaardigheden.

Of u, zowel 's zomers als 's winters, relaxt in het thermale centrum of kiest voor EVASIE, meren, bergen en dalen bieden het mooiste decor en talrijke mogelijkheden voor actieve vrije tijd of ontspanning: wandelen, paardrijden, fietsen en mountainbiken, langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, skijöring, kanoën, deltavliegen, duiken, golf, escalatie. Als beloning na zo'n vermoeiende bezigheid kunt u dan culinair op reis in Watch Valley. Ook hier zijn er onbegrensde mogelijkheden om de REGIONALE SEPCIALITEITEN (Tête-de-Moine, Vacherin Mont-d'Or, Damassine, Absinth) te leren kennen: pittoreske wijnkelders en terrassen aan het meer, knusse bergkaasmakerijen en boerderijen nodigen u uit.

De mooie FEESTEN in Watch Valley, die 's zomers straten en steegjes in de stadjes verlevendigen, mag u beslist niet missen: straatspektakels, festivals, paardenmarkt en wedstrijd, wijnfeest van Neuchâtel. Het Sint-Maartensfeest en het unieke Jurassiche carnaval laten magische indrukken achter.

Welkom in Watch Valley hier geniet u van het leven! West-Zwitserland/Wallis


Wie van zon en bergen houdt, van cultuur en natuur, kan in West-Zwitserland goed uit de voeten. Zonbeschenen meren, glooiende hellingen met wijngaarden en ijzingwekkende hoge bergen geven de uitersten aan van dit gebied. Wallis is het gebied tussen de Rhônegletsjer en het meer van Genève. Dit Zwitserse kanton is een populair vakantiegebied. Het heeft dan ook heel veel te bieden. Liefhebbers van de bergen komen het meest aan hun trekken. De natuur is er prachtig. De Alpenweiden zijn bezaaid met allerlei soorten bloemen. Wallis is een bezoek meer dan waard. Welkom in de bergen!


Berneroberland

Berner Oberland een van de mooiste gebieden van Zwitserland, mede door de bergsport mogelijkheden. Ook het Rhonedal rond de stad Visp en het gebied omhoog naar Saas Fee en Zermat (beide autovrij) zijn zeer de moeite waard.


Begin- en eindpunt rondreis = Delle.  Afstand Utrecht-Delle = 685 km.  Afstand rondreis = 1125 km.

Design by: Alcapalis Webdesign