Kampeerautoreizen.nl » België » Belgische Ardennen
België
Reis 2 - Belgisch Limburg, Henegouwen, Oost-en West Vlaanderen en Antwerpen.
Bestellen    Terug naar België


Belgisch Limburg

De verschillende landschappen zijn karakteriserend voor Belgisch Limburg. In het Maasdal langs de uiterwaarden van de Maas liggen vele pittoreske stadjes. De Haspengouw is dé fruitstreek van België, bovendien vindt u hier de gezellige stad Tongeren met haar wekelijkse antiekmarkt. De Kempen kenmerkt zich door heide, zandverstuivingen en dennenbossen. Tot slot is er dan nog de Voerstreek met haar heuvels, weiden en bossen. In dit veelzijdige landschap zijn er voldoende mogelijkheden voor recreatie en vermaak. Breng een bezoek aan één van de vele kastelen en musea.


Henegauwen

Provincie in het zuidwesten van België.
De provincie behoort tot Wallonië en is Franstalig. Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap Henegouwen.Het andere gedeelte van het vroegere Henegouwen ligt in Noord-Frankrijk, in het huidige departement Nord.
Belangrijkste steden in Hengouwen : Aat, Charleroi, Bergen, Moeskroen, Thuin, Doornik en Zinnik
Hoofdstad van Henegouwen : Bergen / Mons

Provincie Oost-Vlaanderen - Gent 

In Oost-Vlaanderen kunnen cultuurliefhebbers zich tegoed doen aan indrukwekkende kastelen, eeuwenoude hoeves, kerkjes, schilderachtige dorpjes en kunststeden. vergeet niet een bezoek te brengen aan Gent!
Natuurliefhebbers kunnen tot rust komen in het afwisselende landschap: heuvelachtig, met bossen, heidevelden, akkers enz.

Provincie West-Vlaanderen

Een streek die voor iedereen iets te bieden heeft: van strandliefhebbers tot cultuurminnaars, van rustzoekers tot uitgaanstypes.
Hier vindt u zowel badplaatsen met een bruisend uitgaansleven als rustige familiestrandjes. In het mooie groene achterland vindt u lieflijke dorpjes en talrijke wandel- en fietsroutes. En vergeet niet de prachtige historische steden als Brugge en Kortrijk. Gezelligheid, genieten en cultuur in één.

Antwerpse Kempen

De Kempen zijn een gebied in Brabant dat gelegen is in de Belgische provincies Antwerpen, Limburg en het uiterste noorden van de provincie Vlaams-Brabant, en in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord -Brabant. De Kempen zijn in feite een groot natuurgebied, met bossen, vennen, heide en groene weilanden, met daartussen gelegen gezellige stadjes en dorpen. Veel van het Kempens erfgoed wordt bewaard in het openluchtmuseum van Bokrijk.
De stad Turnhout wordt gezien als de 'hoofdstad van de Kempen'.


Begin- en eindpunt rondreis = Turnhout.  Afstand Utrecht-Turnhout = 110 km.   Afstand rondreis = 850 Km.
Design by: Alcapalis Webdesign