Kampeerautoreizen.nl » Finland» Reis 1 Zuidwest Finland
Finland

Reis 1 - Zuidwest Finland
Bestellen    Terug naar Finland

Zuid-Finland

Zuid-Finland en de uitgestrekte eilandengroepen langs de Baltische kust hebben veel historische monumenten en andere interessante bezienswaardigheden. In de zuidwestelijke punt van Finland ligt bijvoorbeeld de stad Turku, de voormalige hoofdstad en de oudste stad van Finland. Verder naar het oosten ligt het stadje Kouvola, een toegangspoort tot het klassieke Finse landschap, zoals dat bijvoorbeeld in het Nationale Park Repovesi te zien is.
 

Zuidwest Finland

De 6.500 eilanden en scheren van Åland in het zuidwesten zijn ook al zo adembenemend. Hier zijn de oudste kerken van Finland te vinden, waarvan sommige al in de twaalfde eeuw werden gebouwd. De kronkelende wegen en weggetjes gaan door een uniek landschap, dat door haar vlakheid en goede verbindingswegen ideaal is voor wandelaars en fietsers.

 

Westkust van Finland

De Finse Westkust strekt zich langs de Botnische Golf uit, van Rauma in het zuiden tot de universiteitsstad Oulu in het noorden. Het bijzondere westen van Finland bestaat uit zacht glooiende akkerlandschappen met boerderijen, met achter haar brede stranden vele pittoreske historische havenstadjes. Vogelaars halen hier hun hart op: vooral in de omgeving van de Liminganlahti-baai en het eiland Hailuoto bij Oulu zijn in de verlichte nachten de meest bijzondere vogelsoorten te horen en te zien.


Begin- en eindpunt rondreis = Vaasa.  Afstand Utrecht-Umea = 1965 km. (overtocht met boot naar Vaasa 4uur).  Afstand rondreis = 2260 km.Design by: Alcapalis Webdesign