Kampeerautoreizen.nl » Finland» Reis 2 Merengebied en Karelië
Finland
Reis 2 - Merengebied en Karelië
Bestellen    Terug naar Finland

Meren

Door heel Finland liggen meren in alle soorten en maten, maar het oosten van het land spant wat dat betreft de kroon. Deze merenregio wordt ook wel het land van de duizenden meren genoemd en daarvan is geen woord gelogen; een glinsterend labyrint van meren, rivieren, kanalen en eilanden, afgewisseld door bossen en heuvels, die zich over honderden kilometers uitstrekken. Het Saimaa-merensysteem, dat grofweg de grens met Rusland volgt, is een immens netwerk van waterwegen. De steden Kuopio en Murmes liggen respectievelijk aan de westelijke en noordelijke rand van dit merengebied.

 

Karelië 

In het oosten van Finland neemt een bijzondere plaats in de geschiedenis in. Cultureel gezien is Karelië sinds de Middeleeuwen de overgangszone tussen Oost en West, Rusland en Finland, het lutherse en het orthodoxe geloof.
Het land van duizend meren’, een andere bekende bijnaam van Finland, telt maar liefst 187.888 meren die voornamelijk te vinden zijn in Zuid- en Midden-Finland.De rivieren zijn op sommige plaatsen zo schoon, dat er zelfs midden in de grootste steden op zeeforel gevist kan worden, zoals bijvoorbeeld in het centrum van Tampere. De meren en rivieren beslaan bijna 10 procent van het oppervlak, evenals akkers en weiden. Ruim 15 procent van Finland is bebouwd. Het grootste gedeelte bestaat uit bossen (ruim 65 procent), waarmee Finland het dichtst beboste land van Europa is.
 
    
  Begin- en eindpunt rondreis = Vaasa.  Afstand Utrecht-Umea = 1965 km. (overtocht met de boot naar Vaasa 4 uur).  Afstand rondreis =  2060 km.

Design by: Alcapalis Webdesign