Kampeerautoreizen.nl » Griekenland
Griekenland


Twee prachtige rondreizen door Griekenland.

reis 1
Het vasteland van Griekenland is bij toeristen minder populair dan de Griekse eilanden. Als je van natuur en cultuur houdt vaak ten onrechte. De hoofdstad van Griekenland Athene, is een stad met veel attracties. Je kunt bijvoorbeeld de Akropolis bezoeken of lekker dwalen tussen de winkeltjes en terrassen van Monastiraki en de Plaka.

Het oude Sparta en Olympia zijn mooie culturele bezienswaardigheden op de het schiereiland Peloponessos. Het is een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Vruchtbare akkers liggen tussen de bergketens. Peloponnesos is een juweel van baaien, stranden en bergen allemaal met een rijke historie. Hier bezoek je op vakantie het orakel van Delfi, de Rion Antitionbrug en het Epidaurus amfitheater. De Peloponnesos zijn wereldwijd bekend om de olijfolie van de Kalamata olijf.

Reis 2
Thessalië ligt centraal op het vasteland van Griekenland. Thessalie grenst aan West- en Centraal-Macedonië in het noorden, Epirus in het westen en Centraal-Griekenland in het zuiden. In het noordwesten van Thessalië, waar de rivier de Peneios door een vlakte stroomt, rijzen 300 meter hoge oerrotsen omhoog. De bizarre vormen van deze rotsen zijn ontstaan door erosie. De rotsen met hun loodrechte wanden en scherpe punten zijn gelegen boven de stad Kalambáka en Kastráki, waarvan ze door diepe ravijnen gescheiden zijn.

De beroemde kloosters van Meteora bij de stad Kalambaka komen in deze tweede reis. Het prachtige noorden van Griekenland met desteden Thessaloniki en het gebied Macedonië Dit is geografisch gezien het grootste district en beslaat het hele noordelijke gedeelte van Griekenland. In het algemeen heerst er een landklimaat met enkele uitzonderingen aan de kust waar Macedonie een mediterraan klimaat heeft.Griekenland

Rondreis Afstand
Reis 1 Erius, Sterea Ellada en Peloponessos 1600 km
Reis 2 Thessalië, Halkidiki en Macedonië 1750 km


Design by: Alcapalis Webdesign