Kampeerautoreizen.nl » Ierland» Reis 2

IERLAND
Reis 2  Zuid-Ierland
Bestellen    Terug naar Ierland

Het piitoreske zuiden van Ierland is beroemd om het rustige levensritme en de buitengewoon mooie natuur. Met de graafschappen Carlow, Cork, Kerry Kilkenny, Tipperary, Waterford en Wexford, belooft het zuiden een overdaad aan variëteit, of u nu van golfen
houdt op een prachtige locatie aan de kust of de luxe van een kuuroord. Met een uitmuntende kustlijn die varieert van rollende groene heuvels in het Zuidoosten tot bergachtige schiereilanden in West Cork en Kerry, is de zee het centrale onderdeel van deze regio met uitstekende mogelijkheden voor watersport, het eten van overheerlijk zeebanket en romantisch verlaten stranden.

Wets Cork heeft een groeiende reputatie als hotspot van Ierland op het gebied van uitstekende restaurants.
Kerry is in het bezit van een groot aantal kuuroorden, terwijl Waterford en Wexford bekend staan om de heerlijke zonnige stranden en indrukwekkende kustplaatsjes. In het binnenland liggen de graafschappen Kilkenny, Tipperary en Carlow met hun erfgoed, eindeloze festivals, gezellige pubs en rustige wateren.

Overal in het zuiden zult u versteld staan van de mogelijkheden op het gebied van bezienswaardigheden, pittoreske landschappen, fantastische winkelmogelijkheden, avontuurlijke ontdekkingen en buitensporten, levendige steden en dorpen en
fantastische restaurants. Geniet van alle verscheidenheid van dit land. Het is dan ook niet gering wat het
Groene Eiland te bieden heeft. De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij, zodat de vreemdeling zich nooit zorgen
hoeft te maken over onderdak of eten.

Toch is dit alles slechts een deel van de werkelijkheid zoals die zich in Ierland presenteert. Want een ander deel speelt zich af in het verleden, dat onder ander tot uiting komt in geheimzinnige rituelen, sagen en verhalen. Herinneringen worden door de Ieren springlevend gehouden. En evenmin zullen de Ieren ooit vergeten hoezeer hun land heeft geleden. Veel Iers soldatenbloed is gevloeid in de strijd tegen binnendringers, die ook onder de burgerbevolking dood en verderf zaaiden. Inmiddels is in het Ierse land de rust weergekeerd, met uitzondering van het protestantse noorden, dat al sinds jaar en dag een politiek kruitvat is. Maar in de rest van het land heerst een vreedzaam beeld: groene weiden, grazende koeien, schapen en paarden, eenzame heuvels, stille meren en dromerige provinciestadjes.


Begin- en eindpunt rondreis = Rosslare Harbour.   Afstand Utrecht-Rosslare Harbour via Dover (boot),

Pembroke Engeland (boot)-Rosslare Harbour =  995 km.

Afstand rondreis 1400 km.