Kampeerautoreizen.nl » Landnaam» Reisnaam
Zwitserland
Reis 3 - Zürich, Graubunden, Oost Zwitserland en Liechtenstein
Bestellen    Terug naar landnaam

Evenals reis 2 begint deze reis in de op één na grootste stad van Zwitserland Basel, ook wel de grote dwerg genoemd.
de stad waar de Jura het Zwarte Woud en de Bovenrijnse Laagvlakte elkaar ontmoeten. Via het Baselland langs de Rhein en de Aare komt u in de grootste stad van Zwitserland, Zürich, gelegen aan het Zürichmeer en de belangrijkste stedelijke agglomeratie van Zwitserland. Een stad met vele bezienswaardigheden die u het beste leert kennen op een slentertocht door
de stad.

Via het Zürichmeer met mooie pithoreske dorpjes komt u aan de Urner See uitloper van het Vierwoudstedenmeer. Vervolgens komt u in het Glärnisch gebied  via de Klausenpass 1948m. Ook reist u langs de Walensee op 419m. De tot 1000m steil afdalende rotswanden van de Churfirsten. komt u in de stad Chur in het gebied Graubunden.

U reist vervolgens door het prachtige landschap van de Graubunden en komt u over Julierpass in St. Moritz.
Nog zuidelijker reist u via de Bernina pass naar de grens en uw reis gaat een klein stuk door Italië om bij het Müstertal Zwitserland weer binnen te komen. Via  het national park Val dal Spöl en de Flüelapass 2383m komt u  in het overbekende toeristenstadje en kuuroord Davos.

Na uw bezoek aan Davos komt u in één van de kleinste staten van Europa nl. Liechtenstein met de 4000 inwoners tellende  hoofdstad Vaduz . U kunt er het kasteel Vaduz bezoeken. Tot slot komt u aan de Bodensee en eindigt deze indrukwekkende reis via Winterthur in de net over de grens liggende stad Schaffhausen in Duitsland.


Reisafstand: 900 km

Design by: Alcapalis Webdesign