Kampeerautoreizen.nl» Kroatië» Reis 2 Centraal en NoordKroatië
Reis 2 Centraal en Noord

Bestellen    Terug naar Kroatië


Kroatie, een land waar je kan genieten van zee, zand en zon, maar ook van bergen en wintersport, kunst en cultuur in veel oude steden.

Dit deel van Kroatie heeft een grote diversiteit die te bezichtigen is:
de vriendelijk golvende heuvels van Zagorje met hun geneeskrachtige bronnen en kuuroorden, Prekmura met zijn wijngaarden, de steden Varazdin en Cakovec met oude kastelen, Koprivnica, omgeven door weelderig boerenlandschap en wijngaarden en Bjelovar en Krizevci met hun paleizen. Daarnaast bevindt zich in dit gebied ook de hoofdstad van Kroatie, Zagreb.
Bjelovar is de jongste en grootste vestingstad van het land. De streek is rijk aan religieuze gebouwen, waaronder katholieke franciscaanse en Paulijnse kloosters.

De hoge heuvels van Zagorje zijn bedekt met oude bossen die onderbroken worden door een middeleeuws kasteel of een barokke residentie. In de streek rond Podravina zijn de heuvels lager en voornamelijk bedekt met wijngaarden. In deze streek van Kroatie zijn allerlei oude tradities en gebruiken behouden gebleven, wat een bron van inspiratie is geweest voor de naíve kunst die hier tot bloei kwam.

Deze streek heeft goede vruchtbare landbouwgrond, waar een overvloed aan mais, tabak en zonnebloemen wordt geproduceerd. De heuvels zijn overal bedekt met wijngaarden, die met name goede witte wijnen voortbrengen. Deze wijnen kan men proeven en kopen bij de wijnhuizen langs de wijnroute. Steeds meer toeristen ontdekken deze prachtige streek.

Afstand; Utrecht – Karlovac = 1325 km

Afstand; rondreis = 950 km.