Roemenië
Reis 2 - Transsylvanië, de Oostelijke Karpaten, Bukovina en Maramures.
Bestellen
Terug naar Roemenië
Transsylvanië
Transsylvanië of Zevenburgen is een historische regio die een groot deel van het huidige noorden en westen van Roemenië beslaat. Transsylvanië betekent het land aan de andere kant van het woud . Bedoeld wordt het woudrijke Apusenigebergte dat de Grote Hongaarse Laagvlakte van het Transsylvaanse plateau scheidt. De naam Zevenburgen verwijst vermoedelijk naar zeven door de 'Saksen' gestichte steden.
Oostelijke Karpaten
Oostelijke Karpaten zijn een gebergte in het oosten van Roemenië. De Oostelijke KarDpaten maken deel uit van de Karpaten.Van de Prisloppas, waar de Beskiden eindigen, loopt het gebergte recht naar het zuiden. Het gebergte stopt bij het Prahovadal, waar de Transsylvanische Alpen beginnen. De Oostelijke Karpaten bestaan vooral uit vulkanisch gesteente en flysch. De hoogste berg is de Pietrosu (2303 m) in het Rodnagebergte, in het uiterste noordwesten.
Bukovina
Boekovina is vaak in nevelen gehuld. Letterlijk. Maar altijd komt de zon snel weer te voorschijn en krijgen de heuvels een zachte glans. De Roemenen spreken niet voor niets van ‘Dulce Bukovina’. De bossen en weidegronden worden bewoond door een vriendelijke bevolking die vreedzaam samenleeft met hun kuddes schapen en runderen. De streek is rijk aan natuurlijke grondstoffen zoals mineralen, waar door sommigen een helende werking aan wordt toegeschreven.
Gelukkig doorstaan de daar aanwezige kloosters (deels UNESCO werelderfgoed) de tand des tijds met verve en zijn ze, inclusief de fresco's - erkende hoogtepunten van de Byzantijnse schilderkunst - nog steeds te bewonderen
Maramures
De Maramures is een afgelegen regio in het uiterste noorden van Roemenië. Vanwege het relatieve isolement leeft de bevolking als een hechte gemeenschap met unieke gewoontes en tradities. Er zijn veel plekken waar de argeloze bezoeker het gevoel kan krijgen alsof de tijd een paar eeuwen is teruggedraaid.
Begin- en eindpunt rondreis = Timisoara. Afstand Utrecht-Timisoara = 1670 km.
Afstand rondreis = 2775 km.
Design by: Alcapalis Webdesign