Kampeerautoreizen.nl » Sardinië » Sardinië
Sardinië

Bestellen    Sardinië

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Van noord naar zuid meet het eiland 270 km, van oost naar west 145 km. Sardegna, zoals de Italianen het eiland noemen ligt maar 12 km ten zuiden van Corsica, en is overwegend heuvelachtig. De binnenlanden zijn bedekt met geurige macchia, gemengd struikgewas van onder meer wilde tijm, rozemarijn en mirte. De kustlijn is wel 1800 km lang; de meeste zandstranden bevinden zich aan de zuidkant van het eiland.

Het eiland is in de loop der jaren door vele zeevarende volkeren overheerst zoals de Feniciërs, Carthagers, Catalanen en Romeinen, en vele overblijfselen herinneren hier aan. Door de geïsoleerde ligging heeft Sardinië echter een eigen cultuur weten te behouden en zelfs een eigen taal: het Sardisch. Deze taal is nog het meest verwant aan het oorspronkelijke Latijn.

Het eiland heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners. Jaarlijks komen er ongeveer 250.000 toeristen naar het eiland, die veelal verblijven in de vakantieparken op de berghellingen langs de kust.
 

Langs de kust van dit eiland liggen eindeloze witte zandstranden, afgewisseld door talloze, meestal verlaten, rotsachtige inhammen die worden omzoomd door dichte pijnboombossen. Nergens in Europa is de zee zo intens blauw en het water zo helder als hier. De prachtige kusten, het grote verleden, de goede keuken, de oude cultuur, maar ook de moderne faciliteiten zorgen ervoor dat uw verblijf op Sardinië zeker niet tegen zal vallen.

Door de eeuwen heen hebben onder andere de Carthagers, de Romeinen en de Spanjaarden hun sporen op Sardinië nagelaten. U zult merken dat het een trotse regio is, waar nog veel waarde wordt gehecht aan oude tradities en gebruiken.

Sardinië is vooral bekend om zijn kust en is dan ook ideaal voor de strandliefhebbers. Maar er valt ook veel te ontdekken. Natuurliefhebbers vinden hier nog volop verscholen plekjes. Het binnenland is ruw en bergachtig, met betoverende bossen met kurkeiken, jeneverbes, brem en wilde olijfbomen. Ook kunt u zomaar een groep flamingo’s aan de waterkant tegenkomen.

Liefhebbers van cultuur kijken hun ogen uit op Sardinië. Bijzondere plaatsen zoals Cagliari met zijn mooie kathedraal en citadel, Alghero met zijn Catalaanse invloeden en Sassari met zijn prachtige domkerk zijn zeer de moeite waard.


Begin- en eindpunt rondreis = Teresa Gallura.  Afstand Utrecht-Teresa Gallura (via Corsica) = 1650 km.
Afstand rondreis = 1100 km.

Design by: Alcapalis Webdesign