Kampeerautoreizen.nl» SloveniëSlovenië
Reis 1   Rondreis Slovenië
Bestellen    Terug naar Slovenië

Éen van de jongste landen van Europa is Slovenië sinds 1991 afgescheiden van de Joegoslavische federatie. Dit fraaie land ligt ingeklemd tussen de Alpen en de Adriatische Zee. De oppervlakte van deze Europese dwerg bedraagt een luttele 20.256 km2 en heeft een inwonertal van slechts 2,2 miljoen mensen.

Maar ondanks het kleine land is het een indrukwekkend land met veel afwisselend landschap. De Julische Alpen met belangrijke toeristencentra Bovec en Kranjska Gora. U kunt er wandelen, sportvissen en rotsklimmen. Ook komt u langs schitterende bergmeren van Bled en Bohinj met in de zomer veel zonaanbidders en watersporters.   

Slovenië kan niet alleen bogen op mooie bossen en bergen, maar ook op een onvervalst stukje Adria. De kustlijn heeft weliswaar slechts een lengte van 46,6 km, maar nietemin liggen aan de zogenaamde Sloveense Rivièra enkele populaire badplaatsen: Ankaran, Koper, Izola, Piran en het zeer bruisende Portoroz.

Ook de cultureel onderlegde toerist komt in deze reis volop aan zijn trekken. In Ljublijana (de hoofdstad) en Maribor de tweede stad vindt u diverse interessante musea, middeleeuwse kerken en sierlijk gevormde stadspaleizen, alsmede allerlei bezienswaardige torens, fonteinen en kastelen. Behalve natuur, sport en cultuur heeft Slovenië nog talloze verleidingen in petto. Wat te denken van de gastvrije bevolking en de heerlijke Sloveense keuken. Ook het uiterst milde klimaat van Slovenië, het 'Land aan de Zonzijde van de Alpen', mag beslist als pluspunt worden beschouwd.

Tot slot is er nog iets wat Slovenië tot een ideale vakantiebestemming maakt: het is een van de goedkoopste landen in de regio. De prijzen voor hotels, maaltijden en restaurants en voor u niet te vergeten de brandstof is er een stuk goedkoper dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Italië.Begin- en eindpunt rondreis = Kranjska Gora.  Afstand Utrecht-Kranjska Gora = 1120 km. 

Afstand rondreis = 1150 km.