Kampeerautoreizen.nl » Slovenië
Slovenië


Een prachtige rondreis door Slovenië


Ondanks de geringe afmeting, ongeveer de helft van Nederland, heeft Slovenië een grote diversiteit aan natuur te bieden. Het grootste deel van de Noordgrens bestaat uit bergen, in het Oosten heuvelachtig laagland in het zuiden een mix van bergen en heuvels met in het Westen een klein stukje kust.

De Noordgrens wordt gevormd door de Julische Alpen die overgaan in de Kamnische Alpen , Savinski Alpen en eindigen bij Maribor in de bergketen Dobrovlje.

Deze gebieden zijn ook erg geschikt voor wandelen, fietsen, mountenbiken, kanovaren, raften, parasailing, paardrijden in de vrije natuur, vliegvissen en zwemmen in de vele bergmeren en bergbeken.

Erg aantrekkelijke gebieden zijn met name het gebied rond Bled -de Soca vallei - Upper Savinski vallei met de bekende ijsgrot ¨Snezna Jama en het natuurpark Logarska Dolina’ en het gebied rond Kamnik. 

In het Oosten is het gebied meer heuvelachtig , een uitstekend wandel en fietsgebied. Vooral bekend om zijn vele druiven-gaarden en zijn zeer goede wijnen. In dit gebied liggen een aantal van de vermaarde kuuroorden waarvan men in Slovenië veel gebruik maakt . Bekende plaatsen in die regio zijn Petuj en Ormož.

In het zuiden grenst Slovenië aan Istrië dat deel uitmaakt van Kroatië en bekend staat om zijn zachte Middelandsezee klimaat evenals het deel van Slovenië dat aan zee grenst. Hier ziet U dan ook volop druiven- en Olijfgaarden. In Lipizza vind U de bekende stoeterij met zijn Lipizzaner paarden, hier zijn dagelijks optredens in de overdekte manege. 

Het Karstgebied in het Zuidwesten is bekend om zijn imposante grottenstelsels en de ondergrondse rivieren waarvan de bekendste, de Grotten van Postonja en de grotten van Skocjan met zijn ondergrondse rivier. Vooral beroemd om zijn natuur gedroogde Persut (natuur gedroogde rauwe hammen) en een van de mooiste rode wijnen˝ Terran˝ is de streek rond Sezane. In Lipizza het gebied waar de Lipizaner paarden vandaan komen is een grote paarden fokkerij met beroemde Lipizaner hengsten en honderden raszuivere merries, een grote overdekte manege waar regelmatig shows met deze trotse paarden worden gegeven. 

 Voor meer informatie over deze reis klikt u hieronder op de reis.

Om de reis te bestellen klikt u op de knop Bestellen.


 
Rondreis Afstand
Reis 1 Rondreis Slovenië
1150 km
Design by: Alcapalis Webdesign