Kampeerautoreizen.nl » Tsjechië
Tsjechië

2 mooie rondreizen in twee verschillende gebieden van Tsjechië

Tsjechië (officieel Tsjechische Republiek) ligt centraal gelegen in Europa en grenst aan Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. De hoofdstad is Praag, twee andere grote steden zijn Brno en Ostrava.

Historisch gezien bestaat het land uit drie deelregio's: Bohemen, Moravië en Tsjechisch Silezië. De meeste grenzen worden gevormd door gebergten. Langs de zuidwestgrens van het land ligt het Bohemer Woud, in het noordwesten ligt het Ertsgebergte en in het noorden de bergketen de Sudeten met onder andere het Reuzengebergte (Krkonoše).

Een aantal grote rivieren ontspringt in Tsjechië. Zo heeft de Elbe zijn bron in het Reuzengebergte. Enkele andere grote rivieren in Bohemen zijn de Moldau (Vltava), de Berounka en de Sázava. De Morava en den Oder ontspringen in Moravië.

Licht hellende heuvellanden worden afgewisseld door laaglanden langs rivieren, diepe bossen, honderden vijvers en dichtbevolkte gebieden. Een echt natuurjuweel vormen de zogenaamde rotssteden. Dat zijn imposante rotsformaties, soms midden in het bos. Die zijn vooral bij bergbeklimmers goed bekend.
Voor meer informatie over deze reizen kunt u één van de twee reizen aanklikken.
Voor informatie over hoe te bestellen kunt u op de bestellen knop klikken. 

 

 


 
  Karelsbrug en burgt      Stadhuis Praag         Brno


Rondreis Afstand
Reis 1 Praag en Bohemen 1470 km
Reis 2 Moravië 1100 km
Design by: Alcapalis Webdesign