Kampeerautoreizen.nl » Turkije
Turkije


Een prachtige rondreis door Turkije.

Turkije vormt een opmerkelijke brug tussen Europa en Azië.

Turkije vormt een opmerkelijke brug tussen Europa en Azië en het land weerspiegelt deze twee werelden. De westelijke helft, met de steden Istanbul, Izmir en Antalya, is rijker en dichter bevolkt, gericht op Europa en het Middellandse-Zeegebied. Het andere deel, vanaf Ankara naar het oosten, met zijn ruige, weidse steppen, heeft meer in zich van Turkijes Aziatische erfenis.

West kust

De meeste bezoekers komen naar het westelijke deel, aangetrokken door de legendarische roep van Istanbul en de langste en schoonste kustlijn van het Middellandse-Zeegebied. Oost-Turkije blijft een ander verhaal: meer iets voor de avonturier dan voor de strandliefhebber.

Eten & Drinken

Wie voor het eerst in Turkije komt, wordt misschien wel het meest verrast door het uitstekende eten en drinken, waarvoor men een schappelijke prijs vraagt, en door de waardigheid van het Turkse volk.

Monumenten

Overblijfselen uit het verleden bieden zowel het oosten als het westen van het land een bijna overdadige rijkdom, met archeologische vindplaatsen die teruggaan van de Steentijd en de Hittieten, via Griekse en Romeinse steden tot Byzantijnse, Seldsjoekse en Osmaanse monumenten, dikwijls in een prachtige omgeving.Voor meer informatie over de reis klikt u op het kaartje hiernaast.

Voor informatie over hoe te bestellen kunt u op de Bestellen knop klikken.
turkije
Rondreis Afstand
Reis 1 Rondreis door Zuid- West- en midden Turkije
2800 km
Design by: Alcapalis Webdesign