Kampeerautoreizen.nl» Zweden» Reis 2                                         Reis 2:  Midden-Zweden.
 
 Vänern, Värmland, Dalarne, Västmanland en Söderm
anland.
                                                                                                             Bestellen Terug naar Zweden  

Deze camperreis voert u door het hart van Zweden. U bezoekt niet alleen de twee grootste steden, Göteborg en Stockholm, maar ook de bij veel Nederlanders zo geliefde Bohuslän. De eilanden van de westkust waar het vaak erg druk is en Värmland. Ook brengt deze route u bij de schitterende meren, de Vänern en Vättern.

De provincie Dalarne behoort tot de drukstbezochte streken van Midden-Zweden, bijzonder de meren Siljan en Orsasjön zijn zeer in trek bij de toeristen.

En natuurlijk Uppsala, de universiteitsstad. Het gebied rondom Mälaren staat bekend als de streek die het rijkst is aan vikingherinneringen, idyllische stadjes, paleizen en kastelen, en daarnaast beschikt Midden-Zweden over een prachtige natuur.


Midden-Zweden

In Midden-Zweden heerst een perfecte balans tussen natuur en cultuur. Vruchtbare vlakten en betoverende bossen geven rotstekeningen, industriële milieus en landgoederen een magnifieke omlijsting. Hier vind je vijf werelderfgoederen, die deze classificatie te danken hebben aan hun unieke cultuurhistorische betekenis.

Helemaal in het westen liggen Dalarna en Värmland. Grote bossen met wilde dieren worden afgewisseld met waterlopen voor tochten per vlot, kanovaren en rafting. Dalarna is het folkloredistrict van Zweden, waar volkse tradities nog sterk zijn. De midzomerviering is wijd en zijd bekend, bijeenkomsten van speelmannen en volksmuziekfestivals trekken bezoekers van overal ter wereld en de Vasalopp, een jaarlijkse langlaufwedstrijd, brengt tienduizenden skiërs aan de start.
 
De provincie Närke, met de machtige hoofdstad Örebro, ligt in het hart van de regio en is van oudsher een centrum voor handel en vervoer. Verder naar het noorden ligt Västmanland, een provincie vol muziek en cultuur, golf en paardensport, plus een magnifieke natuur: diepe wouden, duizenden meren, bergen en dalen, vijf klimaatzones en een rijk dierenleven.
 
Gästrikland is de meest oostelijke provincie en ligt aan de kust van de Botnische Golf. Het is een kleine provincie met Gävle, de oudste stad van Noord-Zweden, en de grootste dierentuin van het land. In het oosten ligt ook Uppland, dat door zijn vruchtbare vlakten, magische bossen en gevarieerde kustlandschap een betoverende indruk maakt. Kies een bestemming uit rotstekeningen uit de bronstijd, runenstenen uit de vikingtijd, middeleeuwse kerken met mooie fresco’s en Waalse industriële milieus.
 
En de universiteitsstad Uppsala – de stad der kennis – fungeert al heel lang als bron van inspiratie voor kunstenaars, wetenschappers en geestelijk leiders.
In Sörmland banen talloze kleine weggetjes zich slingerend een weg door een golvend landschap met landgoederen en honderden meren en waterlopen. Aan de rand van het bos en aan idyllische baaien staan 400 kastelen en landgoederen te pronken met hun geschiedenis, kunst, architectuur en fraaie omgeving.

De ware koningin van de regio en van het land is Stockholm, de hoofdstad van Zweden die zich over 14 eilanden uitstrekt. Fascinerende leefmilieus met straten met kinderkopjes, groene zones, water en een archipel worden gecompleteerd door een continentale sfeer met cafés, bars en restaurants, waar het een gekrioel van mensen is. Stockholm is een moderne, bruisende stad met een historische charme.Begin- en eindpunt = Göteborg.  Afstand Utrecht-Göteborg = 1030 km.  Afstand rondreis = 1500 km.
Design by: Alcapalis Webdesig