Kampeerautoreizen.nl » Luxemburg » Landenreis door Luxemburg
Luxemburg
Reis 1 - Landenreis door Luxemburg
Bestellen    Terug naar Luxemburg



Welkom in Luxemburg.


Ontdek de vijf verschillende toeristische streken van Luxemburg met hun typische landschap. Laat u zich meevoeren naar het hart van het Goed Land met de hoofdstad die meer dan duizend jaar oud is, zijn heuvels en zijn wondere plekjes midden in de Ardennen, zijn sagenrijke rotsen in het Mullerthal, het koninkrijk van de wijngaarden langs de Moezel en het Industrieële en architecturale patromonium van het land van de Rode Aarde.
 
   
D'Éisléck

In het noorden van Luxemburg, tussen de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen, ligt de Oesling, door de Luxemburgers 'Éisléck' genoemd. Het gebied strekt zich uit tot aan de poorten van de stad Ettelbrück. Het heuvelachtige landschap van de Oesling doet denken aan een reusachtige groene zee. Men lijkt zelfs het ruisen van de golven te horen, als de wind zacht over de beboste hoogvlakte en door de groene dalen waait, en zijn spel speelt met de kruinen van de bomen. Het landelijke karakter en de natuurlijke pracht van het landschap vormen een harmonisch geheel: een lieflijke symfonie in het ritme van burchtruïnes en prachtig gerestaureerde kastelen.

   
De Mëllerdall

Het 'Mëllerdall', letterlijk het dal van de molenaars, is een schitterend klein gebied in het oosten van het Groothertogdom. Het strekt zich uit van de omgeving van de stad Echternach tot aan de dalen van de Witte Ernz, de Zwarte Ernz en de Beneden Sûre. In de omvangrijke bossen, waarmee het dal is begroeid, ontspringen heldere beekjes. De bomen, waarvan de wortels zich als tentakels vastgrijpen aan de bizarre, karakteristieke rotsformaties, laten onregelmatig geïsoleerde zonnestralen door. Het bewegende bladerdak creëert een spel van licht en schaduw dat beelden oproept, die de vergelijking met de mooiste schilderijen van grote meesters kunnen doorstaan. Het Mëllerdall draagt terecht de bijnaam Klein-Zwitserland, dankzij de schoonheid van zijn rotsachtige, heuvelachtige landschap.


D'Gudland


In het Luxemburgs betekent 'Gudland' letterlijk 'het goede land' en in het hart van deze regio ligt een klein, bekoorlijk gebied dat zich uitstrekt van het meest westelijke deel van Luxemburg tot het oosten en zuidoosten met de toeristische gebieden van het Mullerthal en de Moezel, van het noorden met de Ardennen tot het zuiden met het Land van de Rode Aarde. Ook de hoofdstad Luxembourg hoort erbij, samen met de Dalen van de Mamer, de Alzette, de Pétruse en de Zeven Kastelen. Gelegen in een schitterende groene gordel, oefent deze regio een grote bekoring op toeristen uit. Al sinds een ver verleden is het lot van dit gebied verbonden met een stad die werd beschouwd als een essentieel fort in Europa. De bezoekers die hierheen komen, krijgen een uniek harmonieus geheel te zien van gerestaureerde monumenten en futuristische bouwwerken. De rijkdom ligt niet uitsluitend in het verleden of in de architectuur. De bezoeker merkt al snel hoe prettig hij zich hier voelt, een gevoel dat nog versterkt wordt door het prachtige landschap, de hartelijkheid van de bewoners en het legendaire levensgenot. Dankzij de authentieke, natuurlijke charme, verdient het Goedland ook echt de bijnaam van 'land van het goede leven'.


D'Musel

De Moezel bracht al Romeinse dichters als Ausonius Decimus Magnus, privé-leraar van Grazianus, in vervoering. Hij schreef bijna tweeduizend jaar geleden een prachtig gedicht dat hij "Mosella" doopte. Ook tegenwoordig nog lokken het prachtige landschap, de goede wijn en het smakelijke eten talrijke vakantiegangers en dagjesmensen naar het dal van de Moezel. Van haar bron bij Col de Bussang in de Vogezen tot aan haar monding in de Rijn bij Koblenz strekt de Moezel zich uit over een afstand van 514 kilometer. Daarvan vormen 42 kilometers de natuurlijke grens tussen Duitsland en Luxemburg. Het is een van de mooiste en meest bezienswaardige gebieden van het Groothertogdom.


De Minett

De ertswinning en de daarbij behorende risico's, evenals de opeenvolgende bezettingen die zich over een periode van tweeduizend jaar uitstrekten, hebben niet alleen een stempel gedrukt op het karakter van de bevolking, maar ook op het afwisselende landschapsbeeld. Het met rode rotsen bezaaide kleurrijke landschap nodigt uit tot een aantrekkelijke ontdekkingsreis door de dorpen en steden van het Luxemburgse mijngebied, dat gelegen is in het zuidwesten van het Groothertogdom, niet ver van de stad Luxemburg.


 
   

Begin- en eindpunt rondreis = Clervaux.  Afstand Utrecht-Clervaux = 300 km.  Afstand rondreis = 420 km.

















Design by: Alcapalis Webdesign