Kampeerautoreizen.nl » Marokko » Reis 1 - Noord-West en de 4 koningssteden

Marokko
Reis 1 - Noord-West en de 4 koningssteden
Bestellen    Marokko


Als je een reis naar Marokko wilt gaan maken, zou ik willen adviseren om niet een reis te maken en alleen maar de 4 Koningssteden bezoeken. Met een rondreis door heel Noord-West Marokko krijg je veel meer te zien, dan zitten alle hoogtepunten in deze reis.
Voor mij staan de volgende steden bovenaan op de lijst van mooiste bezienswaardigheden: Essaouira: een stadje aan de westkust wat erg veel weg heeft van een Bretons vissersdorpje, heeft een heel gezellig en drukke Medina, met veel leuke souvenirwinkeltjes. Ook kun je lekker wandelen over de stadsmuur, langs de Atlantische Oceaan en een kijkje nemen als de vissersbootjes terugkomen in de haven, waar de meeste vis ter plekke schoongemaakt en verkocht wordt.
Natuurlijk zijn de vier Koningssteden het hoogtepunt van deze reis. De steden Fès, Meknès, Marrakech en Rabat

Casablanca
Casablanca is de hoofdstad van Marokko en is een ware metropool met bijna 4 miljoen inwoners. Het is een stad van grote tegenstellingen: arm en rijk, slecht onderhouden gebouwen en prachtige parken en indrukwekkende architectuur. Casablanca is het economische hart van het land en ook de meest westerse stad van Marokko.

Koningssteden
Er zijn 4 Koningssteden in Marokko. Te weten, Fès, Meknès, Marrakech en Rabat. Ooit zijn deze door de sultan uitgeroepen als hoofdstad. Hier vindt u het authentieke Marokko met ommuurde medina's en levendige soukhs met lederwaren, aardewerk, kleden en sieraden.

Er wacht u een warm welkom in het gastvrije Marokko en u wordt al snel uitgenodigd voor een kopje muntthee. Slenter door de kleurrijke soukhs (markten met kraampjes) op zoek naar souvenirs en ontdek de oude kasbahs (ommuurde woongemeenschappen). Laat u ook eens heerlijk verwennen met een behandeling in een traditionele hamam. Het landschap is gevarieerd, met steden, bergen, woestijn en een uitgestrekte kust. Marokko heeft voor elk soort reiziger veel te bieden: cultuur, natuur, wellness, maar ook de sportieve reiziger komt in Marokko volop aan zijn trekken
Begin- en eindpunt rondreis = Algeciras (Spanje)   Afstand Utrecht-Algeciras = 2400 km.  Afstand rondreis = 2050 km.

Design by: Alcapalis Webdesign