Kampeerautoreizen.nl » Marokko » Reis 2 - Rifgebergte en Atlasgebergte


Marokko
Reis 2 - Rifgebergte en Atlasgebergte
Bestellen    Terug naar Marokko


Rifgebergte

Het Rifgebergte is een gebied in het noorden van Marokko dat zich uitstrekt over een aantal Marokkaanse provincies. Het Rif gebied bestaat niet alleen uit een gebergte, maar het bevat ook vlakte beschikt voor landbouw. Het Rifgebergte maakt deel uit van de Betische Cordillera, een gebergteboog die gedeeltelijk in Marokko en gedeeltelijk in Spanje bevindt. Het Rifgebergte strekt zich uit tot dicht bij het Spaanse vasteland, en vermoed wordt dat het ooit deel heeft uitgemaakt van het Europese continent, voor de Straat van Gibraltar gevormd werd. De hoogste top, de Adrar Tidiqin, reikt tot 2448 m.

Belangrijke steden in het gebied zijn Tanger, Tétouan, Al Hoceima, Nador, evenals de Spaanse enclaves Melilla en Ceuta. Het stadje Ashawen trekt veel toeristen. Het gebied is berucht om de teelt van marihuana.

De bewoners van het Rifgebergte worden Riffijnen genoemd. De oorspronkelijke bewoners zijn de Berbers, die hier al woonden voordat sommige Arabieren zich over Noord-Afrika verbreidden. De cultuur en taal zijn meer dan 3000 jaar oud en het Berbers (lokale naam: Tamazight) wordt tot op de dag van vandaag gesproken. De voornaamste Berbervariant is het Tarifit-Berbers (meestal Tamazight genoemd).

Atlasgebergte

Het Hoge Atlas gebergte snijdt dwars door Marokko en biedt niet alleen Afrikaanse wintersport oorden, maar ook traditionele Berber bergdorpjes en fascinerende wandeltochten in de zomer.

Het hoogste gebergte van Noord-Afrika loopt diagonaal door het zuiden van Marokko. Van de Atlantische kust bij Agadir naar de grens met Algerije.

Het bijna 1000 kilometer lange Hoge Atlas gebergte is een heerlijke bestemming voor wandelaars, wintersporters en cultuurliefhebbers.

Hoogste berg van Noord-Afrika: Toubkal
Witte toppen, oude bergdorpjes, uitgestrekte steppes, kolkende rivieren, vergeten valleien, groene akkers en imponerende watervallen. De Hoge Atlas herbergt het indrukwekkendste landschap van Marokko.

In de Berber taal heet het gebergte Idraren Draren, Berg der Bergen. Het hoogste punt is de 4165 meter hoge Toubkal. Dit is de hoogste berg van Noord-Afrika.

Toubkal hoort bij het Toubkal National Park, een wandelparadijs. Het ligt ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Marrakesh. Ook als dagtocht is het nationale park de moeite waard.Begin- en eindpunt rondreis = Algeciras (Spanje).  Afstand Utrecht-Algeciras = 2400 km.  Afstand rondreis = 3900 km.

Design by: Alcapalis Webdesign