Kampeerautoreizen.nl » Noorwegen»Reis 1

Noorwegen
Reis 1 - Trollheimen, Helgeland, Lofoten en Noordkaap.

Bestellen    Terug naar NoorwegenMidden- en Noord-Noorwegen zijn wat minder in trek bij toeristen, maar absoluut ten onrechte.

Deels wordt deze verminderde belangstelling veroorzaakt door de afstand, maar landschappelijk kan de noordelijke helft van het land zich zeker meten met het zuiden. In Dombas waar deze reis begint reist u via de Trollheimen langs de prachtige Noordkaaproute.
U komt door Helgaland en via een klein stukje Zweden komt u aan de Noordkaap.

Op de terugweg komt u aan op de eilandengroepen Lofoten en Vesterälen, met hun typische robuer, vissershuisjes die nu verhuurd worden aan toeristen. Het Nasjonalpark Saltfjellet-Svartisen(vooral als u de mooiste weg van Noorwegen de 17 neemt), kan zonder meer op gelijke hoogte worden gesteld met nationale parken als Jostedalsbreen en Rodane in het zuiden. De eenzame hoogvlakten en verlaten fjorden van het noorden bieden de gehaaste toerist zeeën van rust, terwijl de Samische cultuur en de rondtrekkende rendieren een exotisch tintje aan het landschap geven.
De reis eindigt via Andalsnes, (waar u een werkelijk schitterende reis kunt maken met een stoomtrein naar het in de bergen gelegen stadje Bjorli) in Dombas waar u reis is begonnen.

Deze reis sluit aan op de reis 1 door Zuidwest - Noorwegen.

Noordkaap

Op deze route kunt u een bezoek brengen aan Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Een paar uur verder naar het noorden rijdt u door het pittoreske Gudbrandsdal en vervolgens bereikt u de Dovrefjell, 1026 meter boven de zeespiegel en het hoogste punt op deze trip. En dan is er Trondheim met zijn magnifieke kathedraal. Vervolgens passeert u de poolcirkel op een hoogte van 692 meter. Aan het eind van de reis bereikt u de Noordkaap, het noordelijkste puntje van het vasteland van Europa. Voor deze reis zijn minimaal 10 dagen nodig.


Helgeland en de Lofoten

De rit langs de kust van Helgeland wordt wel de mooiste ter wereld genoemd. Maak hier maar veertien dagen van, dan heeft u tijd voor uitstapjes naar alle bezienswaardigheden onderweg. Van Brønnøysund naar de berg Torghatten met zijn beroemde gat in het midden. Of de bootreis van Stokkvågen naar het eiland Lovunden met zijn zeevogelkolonies en het betoverende Træna. De bergen van de Zeven Zusters. Het sprookjesboek van Nordland ligt voor u open.Begin- en eindpunt rondreis = Dombas.  Afstand Utrecht-Dombas = 1625 km.  Afstand rondreis = 3750 km.

Design by: Alcapalis Webdesign