Kampeerautoreizen.nl » Noorwegen » Zuidwest Noorwegen

Noorwegen
Reis 2 - Zuidwest Noorwegen
Bestellen    Terug naar NoorwegenDeze schitterende reis begint in het Deense Frederikshaven, waar u de boot kunt nemen naar het Zweedse Göteborg. Na een mooie tocht door een stukje Zweden komt u in Noorwegen. Daar staat u een indrukwekkende reis te wachten, die u als reziger toch zeker eens in uw leven moet meemaken. U zult genieten van één van de mooiste routes door Noorwegen met het prachtige gebied de Noorse Fjorden.  Ook de schitterende natuur zal deze reis onvergetelijk maken.

De Noorse fjorden zijn als balsem voor de ziel. De Noorse lucht is schoon en zuiver. Je kunt hier vrijer ademen en de geest is vrij als een vogeltje. Je staat dichter bij de natuur en je gehele wezen is vervuld van vrede en harmonie. Ga op zoek naar een gezellige hut aan de oever van een vredig meertje, in het bos, waar je zowel ’s morgens als ’s avonds kunt zwemmen. Geniet van de rust en de stilte die een gevoel van optimaal welbehagen geven. Je zintuigen komen tot leven. Waar je ook kijkt, de natuur is magnifiek. Je kunt een weldadige douche nemen onder een waterval. Stel je een rustige avond voor met vrienden rond het kampvuur. De hele nacht ligt voor je, lang en licht. De rest van je vakantie breng je door in de hut aan de rand van dat meertje. De stress en de inspanningen van het moderne leven smelten geleidelijk aan weg. Langzamerhand kom je weer in balans.

Noorwegen heeft 24 uur per dag authentieke ervaringen in de aanbieding. Je kunt kennis maken met een cultuur die rijk is aan lokale gebruiken en tradities. Er zijn oude stenen kerken, middeleeuwse dorpen en smakelijke plaatselijke delicatessen. Oude houten staafkerken en historische boerderijen. Wilde bloemen en zeldzame vogels. Je staat dicht bij het hart van het landschappelijk en cultureel erfgoed van het land. Vele gebouwen zijn eeuwenoud en elke regio heeft zijn eigen speciale charme. De gastvrije Noren heten je met open armen welkom. Plaatselijke chef-koks onthalen je op voortreffelijke regionale specialiteiten, die bereid zijn uit verse producten, rechtstreeks afkomstig uit de provisiekamer van moeder natuur. Pluk wilde bessen, drink ijskoud bronwater en vang een glimp op van een rendier, eland, bruine beer of bergvos. Laad je accu weer op en bezie de wereld met nieuwe ogen. Je verwerft nieuwe inzichten en je voelt zich verkwikt in lichaam en geest.

Westkaap

Een route waarvan u zult genieten. Hamar en het Mjøsameer. Lillehammer, de locatie voor de Olympische Winterspelen van 1994. Het Gudbrandsdal, één van de mooiste dalen van Noorwegen. Vågå en Lom met hun middeleeuwse staafkerken. Het landschapsschoon van de weg naar Geiranger. Maak een omweg naar de Dalsnibba, 1494 meter boven de zeespiegel. Een boottrip over de beroemde Geirangerfjord. Een week is nauwelijks genoeg.


Bergtocht
Attracties op deze route zijn: Kongsberg met zijn oude zilvermijnen, de staafkerken van het Numedal, het openluchtmuseum in Fagernes en de weg door Jotunheimen, die tot 1389 meter boven de zeespiegel klimt. De boottocht op het Gjendemeer wordt van harte aanbevolen. Reserveer een week voor deze trip.

De fraaiste fjorden
Het historische Bergen. Smalle, slingerende wegen naar de Sognefjord, met panorama-uitzichten. De oude stenen brug ten noorden van Vadheim. Het Jølstermeer – probeer de plaatselijke weg ten zuiden van het meer langs het huis van de schilder Nicolai Astrup en maak een omweg naar Fjærland. Het Våtedal, met zijn omlijsting van bergen. Een kleine week is geen luxe omdat er zoveel te zien is.


Flåm en de Sognefjord
Flåm is een uitstekend vertrekpunt voor excursies in de regio Sognefjord. Deze streek brengt u het meest adembenemende fjorden- en berglandschap ter wereld. U kunt er een aantal dagen doorbrengen om de verschillende attracties te ontdekken.


Begin- en eindpunt rondreis = Göteborg (Zweden) 
Afstand Utrecht-Frederikshaven (Denemarken) tot de boot = 850 km.
Overtocht met de boot naar Göteborg.  Afstand rondreis =2150 km.

Design by: Alcapalis Webdesign