Kampeerautoreizen.nl » Spanje
Spanje


5 fantastische rondreizen in vijf verschillende gebieden van Spanje.

Het zuidwesten van Europa en behoort samen met Portugal tot het Iberisch Schiereiland, wat de meest westelijke punt van Europa is.

Spanje is een divers land met veel uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië.

De 17 autonome regio`s zijn; Andalusië, Aragón, Asturië, Balearen, Baskenland,
Canarische Eilanden, Cantabrië, Catalonië, Extremadura, Galicië, Castilië-La Mancha, Castilië en León, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra, Valencia.

Over het algemeen geldt voor een vakantie Spanje: hoe zuidelijker, hoe warmer. In de binnenlanden kan het 's winters goed koud zijn, maar de temperatuur kan in de zomer oplopen tot 40°C.

Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Ebro, de Tajo, de Duero, de Guadiana en de Guadalquivir. Spanje grenst in het oosten en zuiden aan de Middellandse Zee, in het noorden aan de Cantabrische Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan.

Het uitgaansleven speelt zich af in de vele bars, disco's en nachtclubs die je overal aan zult treffen.

Spanje is één van de belangrijkste landbouwproducenten van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, noten, druiven en wijn.

Spanje staat al jaren in de top van vakantielanden voor Nederland. Vooral in de zomervakantie is het land geliefd bij veel landgenoten, echter zijn er ook genoeg mensen die in Spanje overwinteren. Voor meer informatie over de 5 reizen kunt u een van de reizen hieronder aan klikken.


 Voor informatie over hoe te bestellen, kunt u op de knop Bestellen klikken.


Spanje

Rondreis Afstand
Reis 1 Catalonië, De Levant en de Costa’s 2200 km
Reis 2 Aragon, Navarra en La Rioja 1500 km
Reis 3 Andalusië 1550 km
Reis 4 Midden Spanje en het Westen 1860 km
Reis 5 Groen Spanje 2250 km
Design by: Alcapalis Webdesign